Topligák
Angol, spanyol, olasz és német csúcsfoci, sőt.
Ez kell nekem!Háttérképek


Még több...

Hírlevél


kér lemond


Lisztes sajnálja Micoud mellőzését
2004. június 11., péntek, 10:54|Utolsó módosítás: 2004. június 11., péntek, 14:02

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A német válogatott mellett akár további két nemzeti csapatért is szoríthatnak a Werder Bremen szurkolói a szombaton kezdődő Európa-bajnokságon, hiszen az együttes keretéből Baumann és Ernst mellett a horvát Klasnic és a görög Hariszteasz is ott lesz a portugáliai kontinensviadalon. A Bundesliga bajnokának magyar légiósát, Lisztes Krisztiánt arról faggattuk, ő milyennek ítéli meg társai képességeit.


Eb-keretek
Őket figyeljük három hétig!
Tekintse át a 16 résztvevő válogatott 23-as keretét!
Részletek>>>
Blogparádé
16 csapat, 16 blogger, 16 nézőpont! Kezdődik, izgulunk, drukkolunk!
Részletek>>>

SMS-játék

Tippeljen a foci-Eb történéseire, és nyerje a Borsodi sört kartonszám!


Nyerjen 100 doboz sört!

Ajánlat
Szívhatnak az angolok
Nem randizhatnak a franciák
Beckhamné különcködik, Smícer optimista
Szabics a spanyoloknak szurkol az Eb-n

- A magyar válogatott kasiserslauterni sikere tükrében mennyi esélyt ad a német válogatottnak Portugáliában? - kérdeztük Lisztest.
- Nagyon örültem válogatottunk németországi győzelmének, ám mindenkit óva intenék attól, hogy leírja a német csapatot. Ők hagyományosan nagy küzdők, a fárasztó bajnoki szezon után biztos vagyok abban, hogy kellően felpörögnek a rajtig.

- Csapattársai közül többen is részt vesznek a kontinensviadalon. Vegyük sorra a játékosokat, mi a véleménye Frank Baumannról és Fabian Ernstről?
- Baumann a Werderben és a német válogatottban is rendre jó teljesítményt nyújt. Védekező középpályásként rengeteg labdát szerez, amit jól is oszt el, s ha kell, nagyszerűen is tartja azt meg. Ösztönből érzi, mikor kell a labda birtokában meglódulni, és mikor kell visszavenni a tempóból. Amióta Brémában vagyok, Ernst fejlődött a legtöbbet a csapatból. A modernkor futballistája, mivel védekezésben és támadásban egyaránt átlagon felüli produkcióra képes. Ha így folytatja, a jövőben nem lehet majd kirobbantani a Nationalelfből.

- A horvát válogatott Klasnicról is ilyen jó véleménnyel van?
- Igen, ő is átlagon felüli képességekkel rendelkezik. A Werderben például nagyszerűen megértette magát a gólkirály Aíltonnal. Sérülése után tavasszal szinte szárnyalt, fontos gólokat szerzett, ráadásul elöl a labdákat is remekül tartotta meg. Tudtam, hogy csak idő kérdése, mikor mutatkozhat be a horvát válogatottban, ami tavasszal meg is történt. Szerintem játékával az Eb-n is kellemes meglepetést okoz majd.

- Mekkora esélye lehet az éppen Klasnic miatt kevesebb szerephez jutó Hariszteasznak a görög válogatottba kerülésre?
- Tavasszal a Werderben valóban kevesebb meccset játszott, ám a jól fejelő csatár így is biztos pont a görög válogatottban. Márpedig Otto Rehhagelnél nem könnyű bekerülni az együttesbe. Tipikusan robbanékony center, akit az összjátékba is bátran be lehet venni.

- Mit gondol arról, hogy Micoud még a franciák bővebb keretében sem kapott helyet?
- Nagyon sajnálom, hogy a francia kapitány végül nem nevezte az Eb-re, noha Johan hihetetlenül vágyott Portugáliába. Főként egy ilyen idény után lehetett oka a bizakodásra, amikor is rengeteget tett a Werder bajnoki címéért. Micoud a két csatár mögött, klasszikus irányítóként képes a legjobb teljesítményre, jól lát a pályán, nagyszerűen fedezi a labdát, és a franciákhoz hasonlóan általában könnyed, látványos megoldásokra törekszik. Óriási balszerencséje, hogy posztján a világklasszis Zidane szerepel, különben talán fel sem merülhetett volna távol maradása az Eb-ről.

Bánki József

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Véget ért az EbGóóóóól


Rugby
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem