Topligák
Angol, spanyol, olasz és német csúcsfoci, sőt.
Ez kell nekem!Háttérképek


Még több...

Hírlevél


kér lemond


Görög focisuli az Eb-nyitányon
2004. június 12., szombat, 19:03|Utolsó módosítás: 2004. június 13., vasárnap, 9:01

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Óriási meglepetéssel rajtolt a 2004-es labdarúgó-Eb, hiszen az előzetesen esélytelennek tartott görög válogatott imponáló játékkal 2-1-re verte a házigazda Portugáliát a kontinenstorna nyitómérkőzésén.


Első félidő 1/3. oldal >>

Forrás: EPA
Forrás: EPA
Figóék nem bírtak a görögökkel
Focizzon a Techbázisban!
Letöltés: foci-Eb, dekázás, egyebek
A meccsek között próbálja ki saját tudását.
Részletek>>>

SMS-játék

Tippeljen a foci-Eb történéseire, és nyerje a Borsodi sört kartonszám!


Nyerjen 100 doboz sört!

Ajánlat
Menetrend
Csoportállások
Jegyzőkönyv - történések percről, percre
Képgaléria
Nézze meg a nyitónap képeit!


Jegyzőkönyv, online közvetítés

Elérkezett hát - a futballszurkolók számára mindenképpen - várva várt nagy nap: útjára indult a labda a Portugáliában sorra kerülő labdarúgó Európa-bajnokságon. A színpompás megnyitó ünnepséget követően a házigazda portugálok a görögök ellen kezdhették meg menetelésüket nem titkolt céljuk, a kontinensviadal megnyerése felé.

A brazil tréner, Luiz Felipe Scolari által vezérelt hazai csapat a lehető legjobb összeállításában vehette fel a versenyt a vendégekkel, akiktől viszont az angol Premiershipben szereplő hátvéd, Dabizasz, valamint az Atlético Madrid gólzsákja, Nikolaidisz is hiányzott sérülés miatt.

Mindez egyáltalán nem látszott meg a kezdést követően, hiszen a görög csapat nem ijedt meg a fanatikus szurkolói által buzdított, piros-zöld szerelésben pompázó hazai sztárgarnitúrától, és gyakorlatilag rögtön Collina első sípszavát követően magához ragadta a kezdeményezést. Már az első percben vezethettek volna Otto Rehhagel tanítványai, azonban a Werder Bremennel idén német bajnoki címet szerző Hariszteasz százszázalékos helyzetben lyukat rúgott.

A hatodik percben aztán Karagunisz már nem kegyelmezett a feltűnően indiszponált portugál védelemnek, a vendégszurkolók pedig kis híján szétszedték a gólszerzőt, aki egészen a lelátóig futott féktelen örömében. A vezetés megszerzése után is fölényben maradtak a görögök, akik egész egyszerűen nem engedték kibontakozni Rui Costáékat, ráadásul az enerváltan, minden elképzelést nélkülözően futballozó hazaiak mellett futószalagon gyártották a helyzeteket. Az első negyedórát követően több góllal vezethettek volna Baszinaszék, míg a portugálok egy valamirevaló helyzetet sem voltak képesek összehozni.

A BL-ben a Manchester United ellen az utolsó percben továbbjutást érő gólt szerző Costinhánál szakadt el először a cérna, és nagyon csúnyán felrúgta Karaguniszt, amiért sárga lappal jutalmaztatott Collina által.

Az első félidő derekára elillant a görög fölény, kiegyenlítetté vált az összecsapás, azonban egy veszélyes kanyarodó Rui Costa-fejest, valamint egy Costinha-csavarást leszámítva nem igazán volt benne az egyenlítő gól a portugálok játékában.

Az első játékrész hátralévő része jobbára mezőnyjátékkal telt, egyik csapat sem tudott komolyabb helyzetet kialakítani. A helyenként kimondottan tanácstalannak tűnő portugálok elképzelés nélkül tologatták a labdát, a görögök pedig németes precizitással, rendkívül szervezetten magabiztosan őrizték előnyüket.


1/3 következő oldal >>

1. Első félidő

2. Második félidő

3. NyilatkozatokKüldje tovább ismerősének!

Véget ért az EbGóóóóól


Rugby
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem