Topligák
Angol, spanyol, olasz és német csúcsfoci, sőt.
Ez kell nekem!Háttérképek


Még több...

Hírlevél


kér lemond


Valeron csodacseréje győzelmet ért
2004. június 12., szombat, 22:37|Utolsó módosítás: 2004. június 13., vasárnap, 8:55

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Nem sikerült a "görög bravúr" az orosz labdarúgó-válogatottnak, amely a portugáliai Európa-bajnokság első napján 1-0-s vereséget szenvedett a spanyol nemzeti csapattól. A mérkőzés egyetlen találatát a csereként pályára lépő Valeron szerezte.


Forrás: EPA
Forrás: EPA
Csatárok egymás között: Raúl vs. Bulikin
Focizzon a Techbázisban!
Letöltés: foci-Eb, dekázás, egyebek
A meccsek között próbálja ki saját tudását.
Részletek>>>

SMS-játék

Tippeljen a foci-Eb történéseire, és nyerje a Borsodi sört kartonszám!


Nyerjen 100 doboz sört!

Ajánlat
Görög focisuli az Eb-nyitányon
Menetrend
Csoportállások
Jegyzőkönyv - történések percről, percre
Képgaléria
Nézze meg a nyitónap képeit!


Jegyzőkönyv, online közvetítés

A spanyoloknál Míchel Salgado hiányában Puyol lett a jobb oldali védő, bal szélen a Real Madrid játékosa, Raúl Bravo jutott szóhoz. Albelda felépült, így valenciai csapattársával Barajával a középpálya tengelyében lépett pályára, elöl pedig a Raúl, Morientes kettős próbált minél több problémát okozni.

Az oroszoknál Onopko és Ignasevics hiányában Georgij Jarcev szövetségi kapitány meglepő húzással a középpályás Szmertyint húzta vissza a védelem tengelyébe, míg helyét a CSZKA Moszkva játékosa Aldonyin vette át. Egyetlen csatárként Bulikin próbált örömet szerezni az orosz szurkolóknak.

A találkozót úgy kezdték a spanyolok, mint akik látták a portugál-görög találkozót, s nem akartak a házigazda sorsára jutni. Baraja és Raúl az első öt percben csomót kötött a keletiek lábára, ám Szmertyin révén magabiztosan állt a lábán az orosz védelem. Mintegy negyedórának kellett eltelnie, hogy végre átlépje a félpályát a Jarcev-csapat, újabb 15 perc után pedig már teljesen ellenőrzése alá is vonta a találkozót. Bulikin mellé felzárkózott a támadásoknál Alenyicsev és Mosztovoj is, Guszev a jobbszélen állandó veszélyt jelentett.

A legnagyobb ziccert ennek ellenére a spanyolok hagyták ki, ám Morientes fejesét Ovcsinnyikov parádésan védte. Összességében az első félidőben nem lehetett panasz a küzdelemre, több helyzet talán a pontatlanságok miatt nem alakulhatott ki.

Érdekes cserét hajtott végre Jarcev a szünetben, Guszev helyére ugyanis Ragyimovot dobta csatába, aki a középpályája közepére húzódott, míg a jobb oldalra Alenyicsev került. Az igazi nagy dobás azonban mégis a spanyol kolléga, Inaki Saez nevéhez fűződött, aki az impotens támadójáték láttán az 59. perc végén lekapta a pályáról Morientest és Baraját, beküldte Xabi Alonsót és Valeront.

Utóbbi alig kocogott be az orosz kapu elé, máris ordító helyzetben találta magát, s ha már arra járt, nem hibázott. Feltűnő volt, hogy az akció ezúttal is a szélről indult, meglepő módon nem is a középső védők hiánya, inkább a szélső hátvédek lassúsága és figyelmetlensége miatt játszhattak felszabadultabban a spanyol szélsők, mind Etxeberria, mind Vicente és a felzárkózó Raúl Bravo.

A hátra lévő harminc percet taktikus, okos játékkal már könnyedén kihúzta az ibériai együttes, az oroszokban nem volt annyi energia, mint az első játékrész végén, ahol helyzetekig jutottak. Az első játéknap után tehát a görögök mellett a spanyolok jutottak lépéselőnyhöz, s gyűjtötték be a három pontot, amivel közelebb kerültek a továbbjutáshoz.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Véget ért az EbGóóóóól


Rugby
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem