Topligák
Angol, spanyol, olasz és német csúcsfoci, sőt.
Ez kell nekem!Háttérképek


Még több...

Hírlevél


kér lemond


Eriksson a döntőben vágna vissza
2004. június 14., hétfő, 10:11|Utolsó módosítás: 2004. június 14., hétfő, 15:00

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Büszke játékosaira, s úgy véli, máskor sem választana más taktikát, ám természetesen csalódott az eredménnyel Sven-Göran Eriksson angol szövetségi kapitány. A Franciaországtól elszenvedett 2-1-es vereség után a svéd szakember reméli, tanítványai továbbjutnak a csoportból, s a döntőben majd visszavágnak a galloknak. A csoport másik mérkőzését követően a svájciak elégedetten nyilatkoztak, Otto Baric horvát edző viszont nagyon dühös az elhibázott lehetőség miatt.


Dühösek a horvátok, Svájc elégedett 1/2. oldal >>

Focizzon a Techbázisban!
Letöltés: foci-Eb, dekázás, egyebek
A meccsek között próbálja ki saját tudását.
Részletek>>>

SMS-játék

Tippeljen a foci-Eb történéseire, és nyerje a Borsodi sört kartonszám!


Nyerjen 100 doboz sört!

Ajánlat
Vegyes érzelmek az Ibériai-félszigeten
Menetrend, eredmények
Csoportállások
Eb-blogok - olvasson belénk!
Játékoskeretek
Képgaléria
A második nap képei


Egyelőre annak örülnek az angolok, hogy a franciáktól elszenvedett szerencsétlen vereség után nem került sor szurkolói rendbontásra. Az angol drukkerek a vereség ellenére békésen hagyták el a lisszaboni Fény stadionját és a városközpontban is nyugalom uralkodott. Egyedül az úgynevezett szurkolói parkban volt kisebb dulakodás a két tábor között, de a gyors rendőri beavatkozás ennek véget vetett.

Sven-Göran Eriksson teljesen biztos abban, hogy csapata a csapnivaló hajrá és a 2-1-es vereség ellenére is továbbjut csoportjából. "Egyszerűen csak nyernünk kell Svájc, illetve Horvátország ellen, csapatom pedig képes erre. Szenzációsan játszottunk a világ egyik legjobb csapata ellen, úgyhogy fel a fejekkel! Reméljük, július 4-én még lesz egy mérkőzésünk a franciák ellen. Olyan mérkőzés veszítettünk el, amelyet meg kellett volna nyernünk. Teljesen más lenne a helyzet, ha esély nélkül, 3-0-ra kaptunk volna ki. Játékosaim profik, tudják, kiválóan játszottak. Ha megismételnék a találkozót, akkor sem találnék ki más taktikát."

A kapitány úgy véli, nagyon nehéz ennyire jól szervezett, s kismerhetetlen válogatott ellen játszani, s kiemelte, nagyon elégedett játékosai, főleg Ledley King és Wayne Rooney szereplésével.

"A franciákat soha sem tudod teljesen kontrollálni, mert rengeteg támadási variációval rendelkeznek. Ám most a 90 perc alatt egyetlen komoly gólszerzési lehetőségük sem akadt. Büszkének kell lennünk, mert bár nem nyertünk, nem érdemeltünk vereséget. Két játékosommal kifejezetten elégedett voltam, Ledley King fantasztikusan futballozott, egy cseppet sem tűnt megilletődöttnek. Wayne Rooney ugyan elfáradt, de végig veszélyesen játszott, s kiharcolt egy büntetőt is."

David Beckham letört kissé amiatt, hogy tizenegyesét Fabien Barthez kivédte. "Nem tudtam jobban rúgni a büntetőt, pedig ha 2-0-ra vezetünk, eldőlt volna minden. Nem érdemeltünk vereséget, de ilyen a futball."

A találkozó végén Zinedine Zidane, a franciák két gólt szerző klasszisa gratulált csapattársának, Fabien Bartheznek, hiszen bravúros védése (is) kellett ahhoz, hogy Franciaország reményei életben maradjanak.

"Mindent Fabiennek köszönhetünk, hiszen nem nőtt kettőre a különbség, s hitet adott nekünk ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. Nem játszottunk jól, de a végjátékból pozitíven jöttünk ki. Szenvedtünk, de megfordítottuk a mérkőzést, bebizonyítva mennyire erős együttesünk csapatszelleme. Valószínűleg életem egyik legjobb mérkőzését játszottam" - nyilatkozta a Real Madrid középpályása.

"Sokan azt hiszik, csak szerencsével lehet védeni büntetőt, pedig többről van szó" - vallott Barthez. "Hosszú, kemény munka eredménye. Elismerem, a kapusnak csupán tíz százalék az esélye a bravúrra, de nem szabad lebecsülni ezt az arányt. Az ösztönökre kell hallgatni. Jobbra vetődtem, és arra figyeltem, hogy ezt minél gyorsabban tegyem. Való igaz, 2-0-nál már nem lett volna esélyünk. De azért ne felejtsük el, hogy a győzelemhez önmagában ez is kevés volt, hiszen valakinek még két gólt kellett rúgni tőlünk. Hát ez volt Zidane."

"Nagyon nehéz mérkőzésre kényszerített bennünket Anglia, de a félidőben azt mondtam játékosaimnak, nagy munkát végeztek. A második játékrészt nagyon jól kezdtük, de azt kell mondanom, Barthez büntetővédése hozott fel minket igazán" - értékelt Jacques Santini francia szövetségi kapitány, aki a horvátok elleni meccsen nem számíthat Makelele játékára. "Két-három napig pihennem kell, így biztosan nem játszhatok a következő meccsen" - így a Chelsea 31 éves középpályása, akinek megsérült a kulcscsontja.

Az angol lapok természetesen Zidane és Beckham kettősével viccelődnek, felemlegetve a francia középpályás két nyerő gólját és az angol elhibázott büntetőjét. A Guardian úgy fogalmaz, "A gall géniusz elsüllyesztette Angliát", míg a walesi nemzeti weboldal szerint "Zidane megmutatta Beckhamnek, hogyan nyerjen". A vereség után több helyen randalíroztak az elkeseredett szurkolók Angliában, Portugáliában ugyanakkor nem volt rendbontás. A szigetországban 83 huligánt vettek őrizetbe, a Scotland Yard szerint egyedül Dél-Londonban 400 drukker került összetűzésbe a rendőrökkel, akik közül kettő könnyebben megsérült. Az incidens során több rendőrautó megrongálódott. A fővárostól északra található Bostonban két rendőrautót felgyújtottak és kövekkel hajigálták meg a rendfenntartókat.

A csoport másik mérkőzésén 0-0-s döntetlen született, ám, a  svájciak szakvezetője, Kobi Kühn nagyon büszke játékosaira a Horvátország ellen mutatott játék miatt. "Büszke vagyok csapatomra, mert kilencven percen keresztül nagyon jó teljesítményt nyújtottak, s kiválóan futballoztak Vogel kiállítása után is. Azt azonban még nagyon korai lenne elemezni, mit is jelenthet ez az egy pont, ehhez több mérkőzést kell még megvívnunk."

A kapitány úgy véli, Anglia ellen csak akkor lehet esélye a csapatnak, ha a csatárok végre megemberelik magukat. "Jó statisztikával rendelkezünk Anglia ellen, de sokat kell javulnuk a támadásokban. Akadt ugyan néhány esélyünk, de ezen a szinten hiba kihasználatlanul hagyni azokat."

Horvát részről Otto Baric edző borzasztóan dühösen értékelt, nem meglepő, csapatának ugyanis tíz emberrel szemben sem volt igazán nagy gólszerzési esélye. "Játékosaim mindent megpróbáltak, küzdöttek, de nem tudták kihasználni az emberelőnyt. Nem nyertünk, s nem vagyok boldog, hiába birtokoltuk többet a labdát, a végső passzokba mindig hiba csúszott, így nem adódott tiszta ziccerlehetőség. Beszéljünk inkább arról, van egy pontunk, s ha a favoritnak nevezett franciák és angolok ellen jól teljesítünk, akkor teljesen nyílttá tehetjük a továbbjutást.


1/2 következő oldal >>

1. Dühösek a horvátok, Svájc elégedett

2. Egervári és Mucha Beckhamet okoljaKüldje tovább ismerősének!

Véget ért az EbGóóóóól


Rugby
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem