Topligák
Angol, spanyol, olasz és német csúcsfoci, sőt.
Ez kell nekem!Háttérképek


Még több...

Hírlevél


kér lemond


Nem hagytak hátra sört az angol szurkolók
2004. június 15., kedd, 14:47|Utolsó módosítás: 2004. június 15., kedd, 16:34

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A nagy melegtől még szomjasabb futballszurkolók szó szerint kiszárítottak több lisszaboni kocsmát az Európa-bajnokság első hétvégéjén. Ezenkívül persze rengeteg érdekesség és botrány történt Portugáliában: verekedtek az angol szurkolók, tüntettek a rendőrök, csendes szurkolásra biztatták a kutyatulajdonosokat, feljelentette verekedős feleségét egy malajziai rajongó.


Csendre intették a kutyatulajdonos drukkereket 1/3. oldal >>

Focizzon a Techbázisban!
Letöltés: foci-Eb, dekázás, egyebek
A meccsek között próbálja ki saját tudását.
Részletek>>>

SMS-játék

Tippeljen a foci-Eb történéseire, és nyerje a Borsodi sört kartonszám!


Nyerjen 100 doboz sört!

Ajánlat
Totti a cipője miatt nem lőtt gólt
Larssonék kitömték a bolgár csikócsapatot
Buffon és Sörensen gondoskodott a 0-0-ról
Menetrend
Csoportállások
Eb-blogok
Képgaléria
A foci-Eb harmadik napja


A portugál főváros központjában néhány tulajdonos szégyenszemre kitette a bejáratra az "out of beer" (a sör elfogyott) táblát, miután a mohó angol hívek az utolsó cseppig felélték a malátakészletet. Hasonlóan jártak a leiriai csaposok is: az óvárosban álló stadion környékén a horvát és svájci tábor minden alkoholos és üdítőitalt elfogyasztott, így idő előtt be kellett zárniuk.

Egy másik helyszínen, a dél-portugáliai Albufeirában az angol futballszurkolók összecsaptak a rendőrökkel. A tengerparti kisváros szórakozónegyedébe azért vezényeltékki a rohamrendőröket, mert éjfél után a részeg szigetországi turisták elárasztották az utcákat, és megbénították a forgalmat. Mintegy 200 drukker palackokkal és bárszékekkel támadt a rendfenntartókra, a tömegverekedésnek legalább hat sérültje van. A rendőrök az incidenst követően több utat lezártak, és hajnalig kutyás járőrökkel biztosították a környéket. A BBC értesülése szerint 11 angol huligánt letartóztattak az üdülőhelyen.

Négy német futballszurkolót is őrizetbe vett a portugál rendőrség, akik a Hollandia elleni rangadóra hangoltak Portóban. Az óvárosban keddre virradóra 20-30 ittas német belekötött a hollandok egy csoportjába, és verekedést provokált. A komolyabb csetepatét a kiérkező rohamrendőrök akadályozták meg.

Mindeközben több száz portugál rendőr tüntetett Lisszabon utcáin, mivel a kormány nem hajlandó emelni fizetésüket, ráadásul az Eb miatt gyakorlatilag egy percnyi szabadidejük sincs. "Több mint háromezren vagyunk, akik évek óta várunk az emelésre, ezenkívül a felszerelésünk is hiányos" - nyilatkozott Alberto Torres, a szakszervezet elnöke. A portugál állam csaknem két éve nem emelte a rendőrök bérét, akik éppen ezért további tüntetéseket szerveznek a kontinensviadal idejére.

A kutyatartó futballrajongókat pedig megfontolt szurkolásra intette az Európai Állat- és Környezetvédő Egyesület (ETN). A hangos dühöngés, ordítás ugyanis erősen felzaklatja az állatokat, akik nem értik a gazdik hirtelen kitöréseinek az okát, és összezavarodnak. A győzelem feletti öröm azonban korlátlanul kimutatható, ezt mindig jó néven veszik az emberi hangulatváltozásra érzékeny ebek.


1/3 következő oldal >>

1. Csendre intették a kutyatulajdonos drukkereket

2. Folyik a sör

3. Feleségi meccstilalomKüldje tovább ismerősének!

Véget ért az EbGóóóóól


Rugby
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem