Topligák
Angol, spanyol, olasz és német csúcsfoci, sőt.
Ez kell nekem!Háttérképek


Még több...

Hírlevél


kér lemond


Újra európai szinten a német csapat
2004. június 16., szerda, 10:55|Utolsó módosítás: 2004. június 16., szerda, 12:16

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Mondhatni a D csoport első fordulóját követően mind a négy csapat boldogan értékeli a keddi összecsapásokat. A csehek a győzelemnek, a lettek a mutatott, nem alárendelt produkciónak örülnek, a német-holland döntetlen két résztvevője közül a germánok bizonyítottnak látják, hogy összeszedték magukat, míg a németalföldiek Van Nistelrooy csodagólját és a pontmentést magasztalják.


"Ruud megmentette Hollandiát" 1/2. oldal >>

Focizzon a Techbázisban!
Letöltés: foci-Eb, dekázás, egyebek
A meccsek között próbálja ki saját tudását.
Részletek>>>

SMS-játék

Tippeljen a foci-Eb történéseire, és nyerje a Borsodi sört kartonszám!


Nyerjen 100 doboz sört!

Ajánlat
Euro 2004: a házigazda immár nem hibázhat
Menetrend
Csoportállások
Eb-blogok
Képgaléria
A foci-Eb negyedik napja


"Európa, újra itt vagyunk!" - harsogja a nagy német bulvárújság, a Bild címlapja. Az elmúlt hetek történései után a szaksajtó és a szurkolók is úgy érzik, Ballackék felébredtek Csipkerózsika-álmukból. Hol van már a Románia és a Magyarország elleni kudarc? S hol van az a hiányzó kilenc perc, hogy szerdán ne a hollandok elleni 1-1-es döntetlenről, hanem győzelemről beszéljen ország-világ?

"Frings trükkös gólja nem volt elég" - értékel a Kicker, amely szakvezetőket és játékosokat is megszólaltatott a találkozót követően. Rudi Völler német szövetségi kapitány úgy véli, a csehek elleni meccs dönt majd a továbbjutásról. "Megemelem kalapomat a csapat előtt, sajnos nem bírtuk ki a nagy nyomást, s a hollandok egyenlíteni tudtak. Nem kaptunk ki, ami jó, de nem is nyertünk. Azt hiszem, az utolsó, csehek elleni csoportmeccs lesz sorsdöntő. De ne feledjük: mi vagyunk Németország, mi voltunk másodikak a világbajnokságon."

"Igazságos eredmény született, hiszen a német vezetés a semmiből született, a második játékrészben aztán jobbak voltunk. A középpályán Marc Overmars jobban játszott, mint Boudewijn Zenden. A szünetben azt mondtam az öltözőben: 'Több önbizalmat kell sugároznunk!' Nagy feszültség és nyomás volt a csapaton, ez különösen Ruud van Nistelrooyon látszott" - értékelt holland részről Dick Advocaat.

Franz Beckenbauer is belenyugodott a döntetlenbe: "Teljesen igazságos az eredmény, Hollandia a második félidőben fölénk nőtt, s ez a mezőnyfölény visszaütött." Oliver Kahn, a Bayern München kapusa annak örült, hogy a válogatott végre megmutatta, tud magas szinten futballozni. "Hosszú idő után először játszottunk jó, tanulságos viszont, hogy ezt a formát tartani kell 90 percen keresztül. A hollandok jól használták ki hibáinkat, nagyobb nyomást gyakoroltak kapunkra a második félidőben. Brutálisan erős a csoportunk, a továbbjutás kérdése az utolsó mérkőzésig nyílt lesz"

A holland lapok közül De Telegraaf nem sokat gondolkodott a főcímen: "Ruud megmentette Hollandiát." Hasonlóban gondolkodott a Voetbal International is, kibővítve annyival, "Van Nistelrooy megmentette az Oranjét a német bukástól".

"A lehető legjobb játékunkat mutattuk, egy vereség nagyon rosszul jött volna a nyitányon. Most megnyugodhat mindenki. Az iksz igazságos volt" - értékelt tömören Ruud van Nistelrooy.


1/2 következő oldal >>

1. "Ruud megmentette Hollandiát"

2. Elégedett csehek, büszke lettekKüldje tovább ismerősének!

Véget ért az EbGóóóóól


Rugby
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem