Topligák
Angol, spanyol, olasz és német csúcsfoci, sőt.
Ez kell nekem!Háttérképek


Még több...

Hírlevél


kér lemond


A lettek a pontnak, a csehek a továbbjutásnak örülnek
2004. június 20., vasárnap, 10:51|Utolsó módosítás: 2004. június 20., vasárnap, 14:08

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb


Tiltakozhatnak az UEFÁ-nál a lettek << 2/3. oldal >>

Eb-keretek
Őket figyeljük három hétig!
Tekintse át a 16 résztvevő válogatott 23-as keretét!
Részletek>>

Euro 2004

16 csapat, 16 blogger, 16 né-zőpont! Elkez-dődött, izgu-lunk, vitázunk!


Olvasson belénk!

Ajánlat
Lagerbäck: nem lesz 2-2 a svéd-dán
Ki megy ma? - Isaksson, Lizarazu
Újabb rendbontás Albufeirában
Dalnoki Jenő a franciákat favorizálja
Totti után svájci köpést vizsgál az UEFA
Az Euro2004 menetrendje
Képgaléria
A foci-Eb nyolcadik napja


Történelmi pontszerzésként értékeli Lettország futballszerető és értő lakossága a labdarúgó-válogatott Németország elleni 0-0-s döntetlenjét. Az együttes már a csehek ellen megmutatta, hogy megfelelő taktikával még a legegyszerűbb játék is célravezető lehet, a németek ellen pedig csak a játékvezető akadályozta azt meg, hogy akár nyerjenek is a világbajnoki ezüstérmes ellen.

Hihetetlenül csalódottak vagyunk, a második mérkőzésünket nyerni kellett volna. A második félidőben megvoltak a lehetőségeink, de nem voltunk elég okosak, hogy kihasználjuk azokat,. A helyzet egyszerű, az utolsó mérkőzés dönt a továbbjutásról, s mi mindent megteszünk a győzelemért" - nyilatkozta Rudi Völler.

Völler hozzátette, az általa is csak "halálcsoportnak" titulált négyesben hiba lenne akárkit is lebecsülni. "Amikor azt mondták, 'csak' Lettország az ellenfél, óva intettem mindenkit attól, hogy elnézze az ellenfelet. A lettek itt vannak az Eb-n, a török elleni pótselejtezőn és legutóbb a csehek ellen is megmutatták, nem véletlenül."

A sajtó már arról ír, hogy a mindent eldöntő mérkőzésen a németek a csehek ellen lépnek pályára, már pedig az Európa-bajnokságok során akadt a két ország válogatottja között rengeteg éles mérkőzés. Elég csak az 1996-os Eb-döntőre gondolni, amikor a németek Bierhoff aranygóljával nyertek, vagy az 1976-ös fináléra, ahol a legendás Panenka-találattal Csehszlovákia legyőzte az NSZK-t.

A lettek szakvezetője, Aleksandrs Starkovs minden alkalmat megragadott, hogy kifejezze, mennyire büszke csapatára és a megszerzett egy pontra. "Azt hiszem, megérdemeltük a döntetlent, nagyon büszke vagyok erre a történelmi eredményre. A csapatom meccsről meccsre jobban játszik. Minden játékosom élete legjobbját nyújtotta,, a csapatkapitány, Vitalis Astafjevs határtalan küzdőszellemével segítette társait. Büszke vagyok a csapategységre, s köszönöm szurkolóinknak a nagyszerű támogatást."

Bár Starkovs mindent elkövetett, hogy véletlenül se érintse a játékvezető ténykedését, újságírói kérdésre annyit elmondott, lehet, hogy hivatalosan is tiltakozást nyújtanak be az UEFA illetékes bizottságához Riley bíró ténykedése miatt. Arra a kérdésre, szerinte kellett-e volna büntetőt ítélni a meccs során csapata javára, Starkovs tömören annyit felelt: "Talán igen."

Feltettek viszont még egy érdekes kérdést, miszerint a kapitány osztja-e horvát kollégája, Otto Baric véleményét abban a kérdésben, hogy a játékvezetők mérlegelnek a "nagy csapatokkal" szemben. "Túl korai erre még választ adni, majd a torn végén meghozzuk a döntést. Az kétségtelen, ezen az Eb-n 17 együttes van, a 17. a játékvezetők csapata. A torna végére kiderül, melyik játékvezető kerül a rangsor aljára."


<< előző oldal 2/3 következő oldal >>

1. Advocaat nem bánta meg Robben cseréjét

2. Tiltakozhatnak az UEFÁ-nál a lettek

3. Német és holland lapvéleményekKüldje tovább ismerősének!

Véget ért az EbGóóóóól


Rugby
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem