Topligák
Angol, spanyol, olasz és német csúcsfoci, sőt.
Ez kell nekem!Háttérképek


Még több...

Hírlevél


kér lemond


Portugália és Görögország Eb-negyeddöntős
2004. június 20., vasárnap, 22:57|Utolsó módosítás: 2004. június 21., hétfő, 7:35

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Óriási izgalmakat követően Portugália és Görögország jutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Európa-bajnokságon. A házigazda 1-0-ra verte a nagy rivális Spanyolországot - amely ezzel elbúcsúzott a kontinensviadaltól -, míg a görögöknek egy 2-1-es vereség is belefért az oroszok ellen.


Győzelemmel búcsúztak az oroszok 1/2. oldal >>

Forrás: EPA
Forrás: EPA
Görög öröm
Eb-keretek
Őket figyeljük három hétig!
Tekintse át a 16 résztvevő válogatott 23-as keretét!
Részletek>>

Euro 2004

16 csapat, 16 blogger, 16 né-zőpont! Elkez-dődött, izgu-lunk, vitázunk!


Olvasson belénk!

Ajánlat
Menetrend, eredmények
Csoportállások
Online közvetítés - jegyzőkönyv
Képgaléria
Alakul a negyeddöntő mezőnye I.


Online közvetítés - jegyzőkönyv

A görög labdarúgás legnagyobb sikerének elérésére készült Otto Rehhagel együttese, hiszen abban a tudatban léptek pályára Nikopolidiszék, hogy megfelelő eredmény esetén bejuthatnak a kontinensviadal negyeddöntőjébe.
 
A kezdést követően egyáltalán nem látszott, hogy az előző két találkozójukon remekül teljesítő görögök a már kiesett oroszokkal találkoznak. A hellének rendkívül nehézkesen kezdték a mérkőzést, mintha nem pörgött volna fel igazán a sorsdöntő összecsapásra a Rehhagel-legénység. A görög védelem egymás után követte el a gyermetegebbnél gyermetegebb hibákat, gyakorlatilag tálcán kínálva ezzel a gólszerzés lehetőségét az Alenyicsev kivételével otthon játszókkal felálló orosz válogatottnak.
 
Georgij Jarcev fiataljai éltek is a lehetőséggel, és a 17. percre kétgólos előnyt szereztek - ez lehetett volna több is, azonban egy alkalommal a kapufa is segített a görögökön -, míg a másik oldalon Hariszteaszék képtelenek voltak egy valamirevaló helyzetet összehozni.
 
A játék képe az idő előrehaladtával sem változott, a görög szurkolók pedig kezdhettek aggódni, hiszen egy esetleges kétgólos vereség - portugál győzelem esetén - csapatuk kiesését jelentette volna.
 
A félidő hajrájában aztán Vrizasz szemfülessége szépítést eredményezett a görögöknek, akik így újra kezdhettek reménykedni, hogy ott lesznek a negyeddöntők csütörtöki rajtjánál.
 
A második félidőre egy lényegesen masszívabb görög csapat jött ki a pályára, Otto Rehhagel nyilván nem hagyta szó nélkül az első játékrészben látottakat, ennek ellenére nem jutottak el Malafejev kapujáig a hátrányban lévő görögök.
 
Az összecsapás egyre inkább küzdő jelleget öltött, a felek jobbára a két tizenhatos között gyömöszölték egymást. Az oroszok - ha kellett - a túlzott keménységtől sem riadtak vissza, gyűjtötték is a sárga lapokat szép számmal Jarcev mester tanítványai.
 
A reménytelen támadójátékot megelégelve Nikolaidiszt is pályára vezényelte Otto Rehhagel, hiszen a görögöknek egyenlíteniük kellett volna ahhoz, hogy a saját kezükben vegyék sorsukat a továbbjutással kapcsolatban.
 
Az egyenlítés végül nem sikerült a görögöknek, akik ettől függetlenül nem bánkódtak a vereség miatt, hiszen Portugália mellett ők jutottak az Eb-negyeddöntőjébe.


1/2 következő oldal >>

1. Győzelemmel búcsúztak az oroszok

2. Spanyolország az Eb első nagy veszteseKüldje tovább ismerősének!

Véget ért az EbGóóóóól


Rugby
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem