Topligák
Angol, spanyol, olasz és német csúcsfoci, sőt.
Ez kell nekem!Háttérképek


Még több...

Hírlevél


kér lemond


Leszúrtak egy angol szurkolót az Eb-n
2004. június 22., kedd, 9:47|Utolsó módosítás: 2004. június 22., kedd, 12:20

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Egy angol szurkolót halálra késeltek kedd hajnalban Lisszabonban. A tett elkövetésével gyanúsított ukrán férfit letartóztatták.


Eb-keretek
Őket figyeljük három hétig!
Tekintse át a 16 résztvevő válogatott 23-as keretét!
Részletek>>
Képgaléria
Alakul a negyeddöntő mezőnye II.


A portugál rendőrség először azt közölte, hogy egy horvát drukker a feltételezett tettes, de később kiderült, egy ukrán vádolható a bűncselekmény elkövetésével. A rendőrségi szóvivő közölte, az ukrán férfi először megpróbálta ellopni az angol drukker pénztárcáját, de amikor terve meghiúsult, nézeteltérés támadt kettőjük között, és ennek gyilkosság lett a vége.

"Az esetnek nincs köze a labdarúgó Európa-bajnoksághoz. Az angol és a horvát válogatott mérkőzése után nem volt szurkolói rendbontás" - tette hozzá a sajtófelelős. A 27 éves angol szurkolót helyi idő szerint hajnali 4-kor a Rossio téren támadták meg, az AFP értesülése szerint szíven szúrták. A sebesültet a Sao Jose Kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

Sem a halott, sem a gyilkossággal gyanúsított ukrán személy nevét nem közölték. A hétfői angol-horvát mérkőzést a szigetországiak nyerték 4-2-re, és ezzel bekerültek a negyeddöntőbe, míg a horvátok búcsúztak az Európa-bajnokságtól.

A horvát drukkerek botrányt okoztak Bécsben, mintegy ötszázan randalíroztak az angol-horvát találkozó lefújása után. A huligánok megállították a forgalmat egy fontos kereszteződésben, majd üvegekkel, kövekkel dobálták meg a kiérkező rendőröket, akik közül kettő könnyebben megsérült. Két "szurkolót" letartóztattak.

(MTI)Küldje tovább ismerősének!

Véget ért az EbGóóóóól


Rugby
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem