Topligák
Angol, spanyol, olasz és német csúcsfoci, sőt.
Ez kell nekem!Háttérképek


Még több...

Hírlevél


kér lemond


Baros klasszisteljesítménye repíti a cseheket
2004. június 28., hétfő, 10:54|Utolsó módosítás: 2004. június 28., hétfő, 19:54

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A vasárnap ismét szenzációsan futballozó s a dánok elleni 3-0-s negyeddöntő során kétszer eredményes, így a góllövőlistát vezető Milan Baros továbbra is azt állítja, hogy nem a cseh labdarúgó-válogatott az első számú esélyes a portugáliai Európa-bajnokságon. Azonnal hozzátette: társaival együtt egyelőre a görögök elleni csütörtöki elődöntővel foglalkozik, nem becsülhetik le a torna meglepetéscsapatát.


Olsen: Koncentrálnunk kellett volna! 1/4. oldal >>


Euro 2004

Csökken a lét-szám, fokozódik az izgalom! Mi megmondjuk a tutit az Eb-ről!Olvasson belénk!

Ajánlat
Baros klasszisteljesítménye repíti a cseheket
A francia elnök Blanc mellett érvel
Ki megy ma? - Gravesen, Kezman
Az Euro 2004 menetrendje
Az Eb góllövőlistája
A csoportok végeredménye
Rooneyra cserélné Van Nistelrooyt a MU
Beckham a Realt és a lesifotósokat okolja
Képgaléria
Cseh gála, dán búcsú

Fórum
Nyerjenek a csehek!

"Legyőzték a portugálokat és a franciákat, ráadásul jól is játszanak. Kiválóan védekeznek, vagyis nehéz mérkőzés vár ránk. Csak a következő találkozóra figyelünk, s továbbra is azt gondolom, hogy nem mi vagyunk a favoritok. Hatalmas örömöt jelent, hogy már öt gólnál járok, hiszen nem hittem, hogy ilyen eredményes leszek. De ennél is fontosabb a görögök elleni csütörtöki elődöntő!" - szögezte le az FC Liverpool csatára, aki eddig mind a négy Eb-meccsen eredményes volt, pedig a legutóbbi bajnoki szezonban mindössze egy gólt szerzett, igaz hónapokon át sérüléssel küszködött.

Ha a támadó a következő összecsapáson is betalál a kapuba, akkor beállítja a legendás Michel Platini csúcsát. A francia játékmester az 1984-es, francia sikerrel zárult Európa-bajnokságon sorozatban öt meccsen szerzett gólt.

Érdekesség, hogy Baros elsősorban a válogatottban futballozik eredményesen, hiszen 1998 óta csak 33 gólt ért el klubjaiban, míg a nemzeti tizenegyben 29 összecsapáson 21-szer győzte le a kapusokat. Sőt, a legutóbbi 10 találkozóján 11-szer talált a hálóba.

Karel Brückner szövetségi kapitány szerint csak a közvélemény számára okozott meglepetést Baros sikeressége. "Engem nem ért váratlanul, erre számítottam" - jegyezte meg a szakvezető.

Dán kollégáját, Morten Olsent természetesen nem töltötte el örömmel Baros és a csehek remek vasárnapi teljesítménye, úgy véli, hogy a dán együttes sokat hibázott a második félidőben. "Önkritikusan kell értékelnünk, hiszen jó esélyünk volt a sikerre. A korábbi találkozókon jól futballoztunk, s ha meg tudtuk volna ismételni a teljesítményünket, akkor most mi készülnénk a folytatásra. De sokat rontottunk, ráadásul nem is voltunk elég agresszívek. Pedig ez is fontos része a labdarúgásnak, nem csak a gólszerzés" - értékelt csalódottan az egykori kiváló védő.

Olsen hozzátette: az első félidőben még a dánok irányítottak, többször is jó helyzetet alakítottak ki, de nem tudták értékesíteni lehetőségeiket. "A szünet után öt percig reménykedhettünk, utána hatalmas hibát követtünk el, amikor nem figyeltünk a Jan Kollerre, aki szabadon fejelhetett. Majd pillanatok alatt újabb két gólt kaptunk a figyelmetlenségünk miatt. Pedig csak koncentrálnunk kellett volna."

az EURO-2004 további programja
elődöntő:
szerda, 20.45:
Portugália - Hollandia, Lisszabon

csütörtök, 20.45:
Görögország - Csehország, Porto  

döntő:
július 4., vasárnap, 20.45, Lisszabon


1/4 következő oldal >>

1. Olsen: Koncentrálnunk kellett volna!

2. Már a csehek az esélyesek a bukmékereknél

3. Sajtóvisszhang

4. Baros mama: előbb a fűnyírás, aztán a fociKüldje tovább ismerősének!

Véget ért az EbGóóóóól


Rugby
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem