Topligák
Angol, spanyol, olasz és német csúcsfoci, sőt.
Ez kell nekem!Háttérképek


Még több...

Hírlevél


kér lemond


Póczik: Szánalmasak voltak a kiesett sztárok
2004. június 28., hétfő, 16:15|Utolsó módosítás: 2004. június 28., hétfő, 16:16

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Már a torna előtt portugál-cseh döntőt várt Póczik József, a Győr hajdani kiváló középpályása. Az ETO-szurkolók egykori kedvence nagyon élvezi az Eb-t, az angol Rooney játéka pedig egyenesen elvarázsolta.Euro 2004

Csökken a lét-szám, fokozódik az izgalom! Mi megmondjuk a tutit az Eb-ről!


Olvasson belénk!

Ajánlat
Perez szerint Beckham csak repked
A bírók főnöke kritizálja az angol sajtót
Aragones vállalná a spanyol kapitányságot
Merk vezeti a döntőt
Baros klasszisteljesítménye repíti a cseheket
Képgaléria
Irány az elődöntő IV.


Olvasson Eb-naplókat!

- Mire véli a favoritok korai búcsúját?
- Ezt egyértelműen a fáradtság számlájára írom. Szánalmas volt nézni, ahogy a kiesett csapatok sztárjai vonszolták magukat a pályán, egyszerűen nem tudtak futni. Mindez azonban érthető, mivel kegyetlenül hosszú és nehéz bajnoki szezonon vannak túl. Az esélyesek közül az angolok balszerencsével estek ki, a spanyolok, a németek, az olaszok és a franciák viszont totálisan kimerültek a tavaszi idényben, ezért estek ki olyan gyorsan.

- A döntőbe mely csapatokat várja?
- Tanúim vannak arra, hogy már a torna előtt portugál-cseh döntőt jósoltam, ezen a véleményemen most már pláne nem változtatok. A portugálok a görögöktől elszenvedett vereség után rendesen összekapták magukat, a kapitányuk betett a csapatba három remek futballistát, majd Nuno Gomes, Ricardo Carvalho és Cristiano Ronaldo meg is hálálta a bizalmat. Hiába, a jelek szerint Coutóék feje fölött elszálltak az évek. A cseheknél ugyancsak észre lehetett venni Nedvedék fáradtságát, ám náluk többen nem sztárbajnokságban szerepelnek, ezáltal frissebben is mozogtak.

- A játékosok közül kiket emelne ki?
- A három portugált már említettem, de bevallom, az angol Rooney játéka elvarázsolt. Meglepett, sőt a csodával határosnak tartom, hogy ilyen tömzsi felépítéssel miként lehet ilyen villámgyors, emellett képzett is, ráadásul a rúgótechnikája is kiváló. Rooney remek futballista, joggal futott be az Eb-n.

- Összességében milyennek találja a nívót?
- Az említett fáradtság ellenére ragyogó Eb-t látunk, és én minden meccset meg is néztem. Csodálatosak a stadionok is, élmény nézni a modern, minden igényt kielégítő arénákat, majd bele is gondoltam, hogy annak idején voltunk olyan bátrak Eb-rendezésre jelentkezni... Portugália gazdaságilag és sportszakmailag is nyert ennek a tornának a megrendezésével, mint ahogy szerintem a pályán is Figóéké lesz a végső siker.

Bánki József

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Véget ért az EbGóóóóól


Rugby
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem