Topligák
Angol, spanyol, olasz és német csúcsfoci, sőt.
Ez kell nekem!Háttérképek


Még több...

Hírlevél


kér lemond


Illovszky: Megérdemelt a görög siker
2004. július 5., hétfő, 13:47|Utolsó módosítás: 2004. július 5., hétfő, 14:01

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Illovszky Rudolf két évet dolgozott Görögországban, ráadásul a vezetésével szerepelt utoljára Eb-döntőben a magyar válogatott (1972, Belgium). A Vasas legendás balszélsője (majd edzője), aki az 1972-es müncheni olimpián ezüstéremig vezette a magyar együttest, a mostani Eb-n hatalmas meglepetésnek tartja a görögök sikerét, ám egyben megérdemeltnek is, míg a futballisták közül Cristiano Ronaldo és Zagorakisz játékát dicsérte.

 Euro 2004

31 meccs, 16 válogatott, 16 nézőpont - most már a döntőt is véleményezzük!


Kattintson, ha kíváncsi!

Ajánlat
Zagorakisz lett az Eb legjobbja
Rehhagel: Csak egy meccset akartunk nyerni
Görögország egész Európát lefocizta
Ki megy ma? - Stepanovs, Vrizasz
Desailly nem játszik többé a válogatottban
Az Eb összes meccse tudósításokkal
Több a portugál Klinsmann Eb-csapatában
Rui Costa az Eb után már nem lesz válogatott
Képgaléria
Véget ért az Eb - tíz kép a görög csodáról


- Meglepte a görögök győzelme? - kérdeztük Illovszkyt.
- Nem számítottam erre, hatalmas meglepetés a sikerük, de gyorsan hozzáteszem, hogy megérdemelt is. Egyszer ugyanis lehet szerencsével nyerni, de háromszor már nem. Márpedig a görögök a portugálokat saját hazájukban kétszer is legyőzték, a franciák és a csehek ellen is diadalmaskodtak, ami azért több, mint elismerésre méltó.

- Mi lehet a hellének sikerének titka?
- Két évig a Katerini együttesénél dolgoztam, a görög futballisták már akkor is lelkesek, ám lezserek voltak, mindig fegyelmeznem kellett őket. Most viszont a német edző, Otto Rehhagel olyan rendre és fegyelemre nevelte öket, amilyenre korábban nem akadt példa arrafelé. Soraikban nincs kiemelkedő futballista, csapatjátékuk azonban végig példamutatónak bizonyult. Ezért nyertek, no meg a pontrúgásokból is sok hasznot húztak, például a csehek elleni elődöntőben és a portugálok elleni fináléban.

- A játékosok közül kit emelne ki?
- Nekem nagyon tetszett a fiatal portugál, Cristiano Ronaldo, aki gyors, mozgékony és kiismerhetetlenül cselez. Rajta kívül sokat köszönhet a görög csapat a rutinos Zagorakisznak, aki végig remekül tartotta össze a pályán az együttest.

- Eszébe jutottak az 1972-es brüsszeli emlékek, amikor a magyar válogatott utoljára szerepelt a kontinens legjobb négy csapata között?
- Természetesen beugrott ez-az, ahogy a müncheni olimpiai ezüstérem is, ami után a magyar újságírók kegyetlen kritikával illették a csapatot. Manapság ez már hihetetlen, de csúfos kudarcként tolmácsolták a második helyet, amire én azt feleltem, az ezüstérem sohasem lehet kudarc, majd hozzátettem, a későbbiekben nehogy sokat várjunk egy hasonló eredményre...

Bánki József

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Véget ért az EbGóóóóól


Rugby
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem