Topligák
Angol, spanyol, olasz és német csúcsfoci, sőt.
Ez kell nekem!Háttérképek


Még több...

Hírlevél


kér lemond


Beckham-betli, Totti-nyál, Hellász-arany
2004. július 13., kedd, 18:21|Utolsó módosítás: 2004. július 13., kedd, 18:36

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Vége a labdarúgó Európa-bajnokságnak, meglepetésre a görögök nyertek, az [origo] pedig 16 szemszögből végigkövette az eseményeket. Minden válogatottnak volt egy bloggere (sportos, kül- és belpolitikás, üzletinegyedes, rendszergazda, kocadrukker munkatárs egyaránt), aki kiírta magából örömét, bánatát, vagy épp az ellenfél képviselőjével hadakozott. Nekünk tetszett, örültünk, hogy írhattunk, remélhetőleg olvasgatni sem volt unalmas Eb-naplóinkat. Amelyeket már 2003 végén elkezdtük papírra, illetve képernyőre vetni, de a lényeg az a portugáliai három és fél hét volt, amikor már a fociról elmélkedhettünk.


A csoport: Ovcsinnyikov nem csúnya 1/8. oldal >>

Forrás: EPA
Forrás: EPA
Itt meg egy görög fricska a spanyoloknak

Euro 2004

Minden létező információ a befejeződött portugáliai foci-Eb-ről!


Megnézem!

Ajánlat
Még, ennyi nem elég!
Itt az összes meccs!
Képgaléria
Véget ért az Eb

Így ünnepelt a győztes

Linktár
Labdarúgás linkek

A torna rögtön vaskos meglepetéssel kezdődött, hiszen az A csoportban Görögország legyőzte a házigazda portugálokat. Pedig <marcus burnett> rendkívül optimistán szaladhatott neki a tornának, hiszen a luzitán klubfutball a Porto BL-győzelmével a csúcsra jutott.

"Könyörgök, olyan gyengék voltunk a nyitómeccsen, hogy nemcsak a görög, hanem a soroksári nyugdíjasotthon válogatottja is átgyalogolt volna rajtunk. Ilyen béna játékot utoljára akkor láttam, amikor valami hülye haverom idétlen unszolására kimentem valamelyik magyar stadionba, hogy bajnoki meccset nézzek. (...) Néhány nappal ezelőtti optimizmusomnak már nyoma sincs, kicsit rosszat sejtek: nagy blama lesz ez az Eb. :(" - kezdte a házigazdák bloggere, mire a hellén kolléga, nevén szólítva Panajotisz emígy reagált: "Szegény portugáloknak momentumuk nem volt. Egy egyeneset nem tudtak rúgni a labdába. A végén megsajnáltuk őket, és ajándékoztunk nekik egy gólt, hogy enyhítsük valamelyest csalódottságukat. Holnap elintézzük a spanyolokat (ebben úgy is nagy gyakorlatunk van), aztán irány a negyeddöntő! Aztán az elődöntő! Aztán a döntő! Aztán Otto király szobrának avatása a Szintagmán. :o)"

És végül mindketten örülhettek, továbbjutottak a negyeddöntőbe, míg a spanyolok nagy meglepetésre kiestek: [Jesús Puyol]-nak ez annyira rosszul esett, hogy még a kiesés előtt letette a lantot, utolsó blogja így szólt: "Még öt meccset kell nyernünk, és nincs is min tovább aggódni. Sőt, a portugálok elleni utolsó csoportmeccset adhatjuk nyugodtan ikszre, a görögök lealázása után már úgysem lesz miért idegeskednünk. Verekedjenek csak a bénák a második továbbjutó helyért!" - puff, ez nem jött össze...

A kvartett sereghajtója - mint később kiderült - fontos szereplőnek bizonyult, hiszen 2-1-re győzte le a görögöket, Raúlék búcsúját összehozva mindezzel. (volosin) nem is csüggedt, csak Onopkót hiányolta: "Közérzetemen már csak az javíthatna, ha Daszajev védene, esetleg egykori cserekapusa, a díszes bajszú Csanov." És esztétának is elmenne: "Korrigálnám svájci bloggertársam tévedését is, aki szerint Ovcsinnyikov csúnya. Fogalomzavarról van szó: nem csúnya, hanem karakteres, csakúgy, mint Stiel. Meg mint Trifon Ivanov, akinek fájó hiányát ma bolgár sorstársaink mérkőzésén érezhetjük." Majd hozzátette: "Kiesőként tudnunk kell: most mindenki minket szeret. Orosz csapat, sportoló vagy közszereplő ritkán érezhet ilyesmit."


1/8 következő oldal >>

1. A csoport: Ovcsinnyikov nem csúnya

2. B csoport: Chapuisat és Draskovics párharca

3. C csoport: Anyósom bőrkabátban kifejelte volna

4. D csoport: Lámék csehül jártak, kiesők lettek

5. Negyeddöntők: van der Ács és a tizenegyesek

6. Elődöntők: outsiderség és gyomorforgatás

7. Döntő: Hellász megint odavág

8. Tök jó volt! Milyen lehet má most görögnek lenni...Küldje tovább ismerősének!

Véget ért az EbGóóóóól


Rugby
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem