Kassai Viktor számára véget ért az Eb

Vágólapra másolva!
Hazatért Kassai Viktor, aki három csoportmérkőzésen tevékenykedett negyedik számú játékvezetőként az osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.
Vágólapra másolva!

"Mivel a csoportmeccsek után csak hét mérkőzés marad, kevesebb játékvezetőre van szükség, ezért a tartalékok, valamint mellettük négy bírói hármas az első negyeddöntő előtt befejezték szereplésüket. Nagy büszkeség számomra, hogy feladatokat kaptam a tornán, s ha csak statisztaszerep jutott is nekem, ezért így is képviselhettem az Eb-n a magyar labdarúgást" - mondta Kassai a magyar szövetség (MLSZ) honlapjának.

A magyar bíró a Portugália-Törökország (2-0), az Ausztria-Lengyelország (1-1), valamint az Olaszország-Franciaország (2-0) találkozókon működött közre.

"Mindhárom meccsnek megvolt a maga varázsa, nem lehet sorrendet állítani közöttük. A portugál-török azért volt fontos, mert már az első napon bemutatkozhattam, az osztrák-lengyel pedig azért nagy élmény, mert a rendezők legnagyobb stadionjában játszották, ott, ahol a döntő is lesz majd. Az olasz-francia pedig nagyon nagy fontosságú, és ennek megfelelően is kezelt meccs volt, hiszen a továbbjutásról döntött a két futballnagyhatalom között" - tette hozzá Kassai.

A játékvezetőnek nincs sok ideje a pihenésre, hiszen augusztusban - Erős Gábor és Vámos Tibor asszisztensekkel - ott lesz a pekingi olimpián, amelyre Európából mindössze öt bíró kapott meghívást.