Vágólapra másolva!
A brit szerint az első két futam alapján a Mercedes az idei mezőny második legjobb csapata. Úgy véli, megfelelő üzemanyag-stratégiával már Malajziában a győzelemért harcolhatott volna.

A 2013-as idény első két futama után úgy tűnik, Lewis Hamilton jól döntött, amikor a tavalyi év végén otthagyta a McLarent, és a Mercedeshez igazolt. Míg korábbi csapata összesen 4 pontot szerezve a konstruktőri tabella 7. helyén áll, a Mercedes már 37 pontot gyűjtött össze, Malajziában pedig Hamilton a dobogóra is felállhatott.

"A miénk a második legjobb csapat" - jelentette ki a 2008-as világbajnok az Autosportnak, miután Szepangban csak a Red Bull versenyzői előzték meg őt és csapattársát, Nico Rosberget. "Nagyszerű érzés, hogy ilyen közel kerültünk a Red Bullokhoz - a verseny bizonyos pontjain harcolhattam is ellenük -, és ilyen jó pozícióban sikerült végeznünk."

Hamilton biztos benne, hogy a Mercedesnek a győzelemre is reális esélye lett volna a Malajziai Nagydíjon, ha a csapat a megfelelő üzemanyag-stratégiát választotta volna. A németek ugyanis taktikai okokból mindkét autójukat nagyon kevés benzinnel indították útnak, ami azt eredményezte, hogy a futam végén spórolniuk kellett az üzemanyaggal, és egyre jobban lemaradtak a Red Bulloktól.

"Biztos vagyok benne, hogy más lett volna a helyzet, ha mindannyian azonos mennyiségű üzemanyaggal köröztünk volna, így elég magabiztos vagyok" - mondta Hamilton, akit Rosbergnél is jobban érintett a probléma. "A 25. körtől kezdve spórolnom kellett a benzinnel, ezért teljesíthetetlen feladatnak bizonyult, hogy felvegyem a versenyt az előttem haladókkal."

A brit ennek ellenére bizakodva várja az idény hátralévő részét, szerinte a Mercedes jelenlegi formája alapján "egyértelműen" a futamgyőzelmekért szállhatnak majd harcba. "Úgy gondolom, a malajziai teljesítményünkkel bizonyítottuk, hogy ha továbbra is ebbe az irányba haladunk, akkor a szezon során lesz lehetőségünk a győzelemre."