Ismét csóválhatják a fejüket a Star Wars-fanatikusok: alig néhány héttel azután, hogy az ifjú Anakin szerepét a teljesen ismeretlen kanadai színész, Hayden Christensen kapta, az Episode II. castingjáért felelős Robin Gurland bejelentette, hogy hét ausztrál színészt válogatott be George Lucas készülő filmjének szereplői közé. A választás nem véletlenül esett rájuk, hiszen a következő Csillagok háborúja-filmet nagyrészt Ausztráliában forgatják.

Jay Laga'aia
Jay Laga'aia, Leeanna Walsman, Rose Byrne, Veronica Segura, David Bowers és Daniel Logan neve a legtöbb mozirajongónak most még nem mond semmit, de nem lesz ez mindig így, a hét színész ugyanis szerepelni fog a Star Wars Episode II-ban, George Lucas hatrészes űreposzának következő részében, ami magában hordozza a kiugrási lehetőségét. A szerencsés kiválasztottak ausztrálok, illetve új-zélandiak, amit nevezhetnénk meglepő húzásnak, ha nem lenne köztudott, hogy a sci-fi mese nagy részét Ausztráliában forgatják, így tehát kézenfekvő a helyi színészek szerződtetése.

A szereplőválogatást felügyelő Robin Gurland elmondta, hogy tehetségek gazdag tárházára lelt Ausztráliában, így még további szerepeket is helyiekre fog osztani.

Laga'aia lojális biztonsági őrt, Walsman képzett fejvadászt, Byrne és Segura szolgálólány, Bowers magasrangú szenátusi tagot, Rowan egy politikust, Logan pedig egy "rejtélyes kisfiút" játszik majd.

Az Episode II forgatása június 26-án vette kezdetét Sydneyben.

Ajánló:

A hét színész rövid portréja a film honlapján.