Minden valószínűség szerint szélütést szenvedett Jean-Paul Belmondo, akit augusztus 8-án délelőtt egy korzikai kórházba szállítottak. Állapota súlyos, de nincs akadálya a 68 éves színész Párizsba szállításának, amint azt családja kérte.

Az AFP tudósítása szerint Belmondo nem vesztette el eszméletét, de beszédkészségét igen, amikor szerda dél körül sürgősséggel a bastiai kórházba szállították. A filmsztár szabadságát töltötte egy korzikai faluban, Lumióban, amikor heves rosszullét fogta el. Az első orvosi jelentések szerint arcának jobb oldalán izomgyengeség jelentkezett, melyet valamilyen agyi, illetve keringési rendellenesség okozott.

Belmondo Lumióban egy medencével ellátott villát bérelt a hónap eleje óta, s itt lett rosszul - mondta a falu polgármestere. Korábban elterjedt, hogy a filmsztár Laetitia Casta színész és topmodell otthonában volt, amikor a rosszullét érte. A korzikai szépség ezt szóvivője útján cáfolta.

A színész 1999 végén öt napot töltött kórházban, miután egy bretagne-i színházi előadás alatt rosszul lett. A helyi kardiológia vezetője indokoltnak találta az intenzív osztályi kezelést, Belmondo azonban utóbb kisebbíteni igyekezett a dolog súlyát, mondván, hogy csak túlhajszoltságból fakadó kimerültségről volt szó.

Korábban:
Jean-Paul Belmondo elhagyhatta a kórházat