James Hetfield, a Metallica énekese öt hónapnyi kezelés után elhagyhatta azt a rehabilitációs intézetet, ahol súlyos alkoholizmusából és egyéb rossz szokásaiból igyekezett kikúrálódni.

A Metallica régen hosszú, de már évek óta rövid hajjal rendelkező énekese és gitárosa, James Hetfield meggyógyult. Az együttes hivatalos honlapján felbukkant közlemény szerint a feltűnően magas és bajszos rocker, akinek mellesleg egyszer egy esős szabadtéri koncerten egy rövidzárlat következtében majdnem leégett mindkét karja, "gyorsan gyógyul, egyébként pedig igen pozitívan tekint az életre".

"A rögös utat, amelyet be kellett járnom, hatékonyan egyengette az a sok barát és rajongó, akiket a Metallicán keresztül ismertem meg" - nyilatkozta Hetfield nagyjából olyan stílusban, mintha együttese legsikeresebb balladája, a Nothing Else Matters folytatásának megírására vállalkozott volna.

A 38 éves Hetfield még 2001 júliusában vonult be egy amerikai klinikára, miután alkoholizmusa és egyéb addikciói már teljesen gitárképtelenné tették. A kúra, illetve a basszusgitáros Jason Newsted távozása miatt a Metallica kénytelen volt elhalasztani új albuma idén nyárra tervezett stúdiómunkálatait.

Az együttes szóvivőjének nyilatkozata szerint a Metallica még nem döntötte el, hogy stúdióba vonul-e, Hetfieldnek pedig semmiféle konkrét terve nincs a legközelebbi jövőre nézve.

Nem ez az első alkalom, hogy a Metallica valamelyik tagját nyomorba dönti az ivászat.  A ma a Megadethben vegetáló Dave Mustaine-nek kellett hasonló okokból távoznia a Metallica gitárosi posztjáról még 1982-ben.

[origo]

A Metallica oldala