Natalie Portman - sok más mozirajongóval együtt - nem lelkesedett a Star Wars sorozat első epizódjáért, a Baljós árnyakért. A fiatal színésznő elmondása szerint végigsírta az 1999-ben készült film forgatását.

Natalie Portmannek nincsenek kellemes emlékei a Baljós árnyak forgatásáról. A Star Wars-mozikban Amidala királynőt alakító színésznő nem tudott a szerepére koncentrálni, mert annyira magányosnak és elhagyatottnak érezte magát amiatt, hogy a stáb tagjai között nem talált senkit, akivel megoszthatta volna a gondolatait - adta hírül a Calgary Sun.

"Nagyon nyomorultul éreztem magam, amikor a Baljós árnyakat forgattuk. Csak a mamám volt velem, és úgy éreztem, hogy szükségem van egy korombeli barátra" - nyilatkozta Portman, aki a forgatás ideje alatt töltötte be 18. életévét.

A korábban csak kisebb költségvetésű mozikban szereplő Portmant váratlanul érte a Baljós árnyak forgatásának követelményrendszere. "A Baljós árnyak forgatásáig minden filmben csak szórakozásból szerepeltem. A Star Wars-mozi mozit viszont nem élveztem" - nyilatkozta Portman, aki azt is elmondta, hogy a forgatási szünetekben rendszeresen sírva fakadt. "Alapvetően egy dolgot csináltam a jelenet között: sírtam. Ha megnézik a mozit, ezt láthatják is, mert a filmben végig eléggé vörösek a szemeim." 

A rossz közérzet Portman játékát is negatívan befolyásolta, így nem csoda, hogy a színésznő egyáltalán nem büszke a filmben nyújtott alakítására. "A forgatáson elérkezett egy pont, amikor feladtam az egészet, és ez sajnos meg is látszik az alakításomon" - mondta Portman, akit ennek ellenére is generációja egyik legtehetségesebb színészeként tartanak számon.

Portman szerencséjére A klónok támadása forgatásán már minden másképpen alakult. Az új részben sokkal több fiatal szerepel, köztük Hayden Christensen (Anakin Skywalker), akihez a pletykalapok szerint romantikus szálak is fűzik Portmant. "Nagyon jól éreztük magunkat, ami persze nem azt jelenti, hogy őrült nagy partikat rendeztünk volna.  Csak együtt lógtunk az apartmanban, és nagyokat dumáltunk" - nyilatkozta a színésznő, aki még mindig nem biztos abban, hogy a színészetet választja élethivatásául.

Korábban:
A jegypénztár előtt táboroznak a Star Wars-rajongók

Ajánlat:
Star Wars hivatalos honlap
A klónok támadásának hivatalos honlapja

Nézze otthon a karosszékből!
Baljós árnyak - DVD