Roberto Benigni Oscar-díjas rendező elkészült legújabb filmjével, a Pinocchióval, melynek ő a forgatókönyvírója és a címszereplője is egyben. A színész-rendező arra kérte a mozirajongókat, hogy nyitottan és jóindulattal tekintsenek az új filmre, mert Pinocchio gyilkosságot követ el benne.

Forrás: HavariaPressRoberto Benigni régóta tervezi, hogy filmre viszi Carlo Collodi történetét. Az eredeti terveket még Federico Fellinivel szövögette, aki szabályos horrorfilmként képzelte el Pinocchio történetét. Benigni ezt a verziót kissé durvának találta, és azt mondta az öreg mesternek: "Federico, ez a történet teli van élettel és vidámsággal ugyanúgy, mint ahogyan gyásszal és szomorúsággal." A filmlegenda halála miatt meghiúsult a közös film terve, de Benigni soha nem adta fel, hogy egyszer elkészítse a saját verzióját.

Várnia kellett ugyan pár évet, de nemrég sikerült befejeznie az új művet. Benigni számításai szerint ez a Pinocchio-történet 441. mozgóképi feldolgozása. Ő maga nemcsak rendezte, de a forgatókönyvét is írta, és a címszerepét is játssza a filmnek. Az epizódban Pinocchio már középkorú felnőtt, aki egy nap hirtelen felindulásból gyilkosságot követ el. "Az eredeti történet nagyon kegyetlen: Pinocchio megöli
Jiminy Cricketet. Ki nem állhatja, mert az mindig azt mondja neki, hogy legyen kedves és menjen iskolába. Pinocchiónak egyszer csak elege lesz. Cricket csak beszél, beszél, ő pedig fejbe vágja, és ezzel meg is öli. Nagyon mulatságos" - nyilatkozta az 50 éves filmes.

A Pinocchio igazi családi film, ennek megfelelően karácsonykor kerül a mozikba, amerikai premierje december 25-én lesz.