Igazi filmkuriózum forgatására készül Mel Gibson. A mélyen vallásos, ausztrál származású filmes Jézus életének utolsó óráit készül filmvászonra vinni, két, ma már halott nyelven - latinul és arameusul.

Forrás: MTIMel Gibson az 1995-ös Rettenthetetlen óta nem ült a rendezői székben, a nyolcvanas években a Halálos fegyver sorozattal világhírűvé vált ausztrál sztár azonban ezúttal saját Passió-értelmezését tervezi vászonra vinni. A hívő katolikus Gibson alaposan meghökkentette a szakmát szokványosnak egyáltalán nem mondható ötleteivel.

A Jézus Krisztus életének utolsó 12 óráját feldolgozó film - melynek főszerepét James Caviezel fogja játszani - Gibson tervei szerint teljes egészében két, a korabeli Szentföldön beszélt nyelven, latinul és arameusul lesz előadva. A nagyobb történeti és teológiai hűség kedvéért a produceri feladatokat is ellátó Gibson a Vatikán szakembereit is igyekszik bevonni a film előkészítésébe, a dialógusok lefordítására pedig egy jezsuita szerzetest kért fel.

Gibson az olaszországi forgatás első napját már kitűzte november 4-re, annak ellenére, hogy egyetlen nagy amerikai filmstúdió sem jelezte érdeklődését a meglehetősen furcsa film iránt. "Senkit nem érdekel egy olyan film, amiben két halott nyelven beszélnek" mondta  az ausztrál rendező-producer. "Azt hiszik, megőrültem. Lehet. De az is lehet, hogy zseni vagyok."

A tervek szerint a Passió-t  a világon mindenütt feliratok nélkül játsszák majd, Gibson reményei szerint ugyanis sikerül majd leküzdenie a nyelvi korlátokat.  Állítása szerint már tíz éve érleli magában a film ötletét, amely reményei szerint Krisztus isteni mivolta mellett emberi vonásait is bemutatja majd. "Azt hiszem, ez egy teljesen időtlen, ugyanakkor most nagyon is időszerű történet, egy olyan vidékről, ahol kétezer éve - és most is - hatalmas felfordulás volt."

Korábban:
Mel Gibson lánya apácának áll
Mel Gibson a halál torkában