Az akció hős Jackie Chan harcművészetek terén aratott sikerei káros hatással vannak színészi karrierjére: senki sem tekinti őt komoly színésznek.

Chan, aki Jennifer Love Hewitt oldalán játszik a The Tuxedo című új filmben, arról panaszkodik, hogy ha emberekkel találkozik, azok rögtön karate mozdulatokba kezdenek, színészi képességeiről pedig soha egyetlen szó sem esik. "Az emberek állandóan karatézni kezdenek, ha meglátnak és azt mondják : Ó, Jackie Chan! Sosem tennének azonban ilyet Robert De Niroval. Szeretném, ha ez megváltozna és egy napon az emberek azt mondanák: Ó, Jackie Chan, maga kiváló színész!"

Jackie Chan azt is elmesélte, ha olyan filmben szerepel, amelyben főleg karate tudása számít, gyakran előfordul, hogy eltörik egy-egy csontja. Balesetei után azonban ritkán megy kórházba, mert idő- és pénzpocsékolásnak tartja azt. A harcművész, aki saját maga viszi véghez minden veszélyes filmes mutatványát, inkább saját maga teszi helyre törött csontjait, hogy ne kelljen feleslegesen kórházban csücsülnie, pénzkeresés nélkül. "Utálom a kórházakat, nem szeretek bennük tartózkodni. Mikor eltörtem az ujjam, egyszerűen csak visszapakoltam azt. A törött orrom is csak visszatoltam a helyére, aztán már kezdtem is a következő jelenetet. Nincs idom a kórházakra - senki sem fizet azért, hogy ott legyek!"