Új filmes feldolgozása készül Jules Verne híres regényének, a 80 nap alatt a Föld körül című műnek. Phileas Fogg szerepét ezúttal Hugh Grant, a szolgáját pedig Jackie Chan alakítja majd. Passeportout eredetileg francia származású a könyvben, de a forgatókönyvírók Jackie Chan kedvéért átírták kínaira. A forgatás várhatóan januárban veszi kezdetét.

Jules Verne híres regénye, a 80 nap alatt a Föld körül már számos változatban elevenedett meg mozgóképen. Készült belőle rajzfilm-sorozat, tévéfilm, tévésorozat (melyben Pierce Brosnan alakította a főszerepet) és játékfilm is. Leghíresebb feldolgozása kétségkívül az 1956-ben bemutatott hollywoodi szuperprodukció, melyben David Niven játszotta Phileas Fogg szerepét.

A legújabb verzió megfilmesítéséért három nagy stúdió is versengett, végül azonban a Paramount nyert a 20th Century Fox és a Warner Bros. előtt. Rendezőnek Frank Coracit választották, aki eddig összesen három játékfilmet rendezett, melyből kettő Adam Sandler-vígjáték ( A vizesnyolcas, Nászok ásza).

Forrás: HavariaPressA két főhős - Phileas Fogg és szolgája, Passeportout - közül előbb a szolga szerepére találtak színészt Jackie Chan személyében. Miatta még át is írták a szerepet francia származásúról kínaira. Hugh Grant csak később mondott igent a világutazó arisztokrata szerepére.

A forgatás eredetileg novemberben kezdődött volna Prágában, de az árvíz okozta károk miatt januárra csúszott. Jackie Chan szerette volna elintézni, hogy a történet Kínában játszódó jeleneteit valóban Kínában -  az ő szülőhazájában - forgassák, erről azonban le kellett tennie. Hollywood ugyanis keserű tapasztalatokat gyűjtött az eddigi kínai forgatások alkalmával, ezért a film összes Ázsiában játszódó jelenét Thaiföldön veszik majd fel.

Hugh Grantnek nem sok ideje lesz pihenni a forgatás kezdetéig. Épp most dolgozik a Love Actually című angol filmen, melyben a leghíresebb brit színészek a partnerei: Emma Thompson, Rowan Atkinson, Alan Rickman és Colin Firth. Jackie Chan új filmjét, a Szmokinger-t pedig november 21-én mutatják be Magyarországon.

                                                                                           Gy. D.

Korábban:
Az Egy fiúról a mozikban
Betörtek Liz Hurley cégéhez
Hugh Grantet lepapázták egy partin
Jackie Chant színészként nem veszik komolyan
Külföldi sztárok Hollywoodban