Az Amélie csodálatos élete című film rendezője, Jean-Pierre Jeunet újabb alkotásról írt alá szerződést. A francia filmes az A Very Long Engagement című bestsellerből ír  forgatókönyvet, melyet a Warner Bros. francia leányvállalata finanszírozásában forgat le. A cselekmény egy szerelem történetét meséli el az I. világháború idején.

Jean-Pierre Jeunet francia rendezőnek korántsem az Amélie csodálatos élete volt az első filmsikere, de kétségtelen, hogy ez az alkotás tette őt széles körben is népszerűvé. Korábbi filmjei, mint pl. a Delicatessen és Az elveszett gyerekek városa szintén nagy szakmai elismerésben részesültek, és több díjat is nyertek. Ezek a művek vezették el Jeunet-t Hollywoodba, ahol rábízták az Alien 4 megrendezését. 

A 2001-ben készült Amélie csodálatos élete azonban kivételes keresztezése volt a művész- és a közönségfilmnek, és ezáltal szinte minden réteg a magáénak érezte. Számtalan jelölést és díjat hozott az alkotóknak, a főszereplő Audrey Tautout pedig sztárrá avatta. Jean-Pierre Jeunet ezek után vélhetően könnyebben kap pénzt következő filmjére, melynek forgatókönyvén már dolgozik is.

Az új alkotás az A Very Long Engagement címet viseli, és Sebastian Japrisot díjnyertes bestsellerén alapszik. Története az I. világháborúban játszódik, és egy fiatal nő szerelmét meséli el, aki elveszett vőlegénye után kutat kétségbeesetten. A könyv 1991-ben jelent meg franciául, és 1993-ban fordították angolra. Jeunet várhatóan ebben az évben befejezi a belőle írt forgatókönyvet, és jövő év elején kezdi el forgatni a filmet.

A produkciót a Warner Bros. francia leányvállalata gyártja, melynek vezetője, Francis Boespflug így nyilatkozott: "Büszkék vagyunk arra, hogy Franciaország legmenőbb rendezője velünk készíti legújabb művét."