Bruce Willis maga kezdeményezi, hogy elkészüljön híres akciósorozata, a Die Hard legújabb fejezete. Filmes vállalkozása, a Cheyenne Enterprises révén már fel is vette a kapcsolatot a produkció lehetséges gyárójával, mely állítólag 37, 5 millió dollárt ajánl neki a főszerepért.

Forrás: HavariaPressBruce Willis megfogadta, hogy soha többé nem bújik John McClane felügyelő bőrébe, most mégis meggondolta magát. A Die Hard-sorozat eddigi 3 része után a színész másféle feladatokra vágyott, de amint ezt a célját is elérte, visszakívánkozott az akciófilmekhez.

"Szeretem az akciófilmeket, de a műfajon belül is akadnak különböző kihívások. Ha kellően izgalmas a forgatókönyv, akár a Die Hard negyedik részét is elvállalnám. Nekem nem az Oscar-díj lebeg a szemem előtt amikor egy szerepet elvállalok, sokkal inkább az, hogy mennyi örömet okozhat a munka. A kód neve Merkúr óta egyszer sem éreztem, hogy valami újat sikerült előhozni magamból. Szeretnék végre egy újszerű akciófilmet forgatni, a sok egy kaptafára épülő mozi után" - nyilatkozta.

A hírek szerint Willis filmes vállalkozása, a Cheyenne Enterprises már fel is vette a kapcsolatot a Die Hard IV lehetséges gyártójával, a Century Fox-szal, sőt, már meg is állapodtak a sztár 37,5 millió dolláros gázsijáról. A forgatókönyv ugyan még nem áll készen, de a történet fő motívumai elnyerték Willis tetszését.

Forrás: MTI"Ezzel az akciósorozattal lettem igazán világhírű. Sokat köszönhetek McClane hadnagynak, és most egy nagyon jó történetet találtunk ki neki. Már csak egy hajszál választ el a film létrejöttét garantáló szerződéstől. Remélem, sikerülni fog" - mondta.

A Die Hard első részét 1988-ban készítették, a második epizódot 1990-ben, a harmadikat pedig 1995-ben. A legújabb folytatás forgatására legkorábban jövő év második felében kerülhet sor, hiszen Bruce Willisre addig még más film is vár. Nemrég fejezte be Antoine Fuqua: Tears of the Sun című alkotását, melyben Monica Bellucci volt a partnere, és ezen a héten kezdte forgatni a Bérgyilkos a szomszédom 2. részét Matthew Perry-vel.