A múlt hét végén elhunyt Richard Harris utolsó szerepe, a Harry Potter Dumbledore professzora hamarosan ismét életre kel. A sorozat harmadik részét, a Harry Potter és az azkabani fogolyt 2003 márciusában kezdik forgatni, és ketten esélyesek a figura alakítására. Egyikük Harry Robinson, aki Richard Harris betegsége idején dublőrként már magára öltötte a professzor jemezét; másikuk pedig Christopher Lee, aki a Csillagok háborúja második epizódjában Dooku grófot alakította.

Richard Harris a Harry Potter és a Titkok Kamrája című film forgatása idején már komoly fájdalmakkal küzdött. A rákban szenvedő színész kénytelen volt kórházba vonulni és egy dublőrnek adni át szerepét, aki a kevésbé fontos jelenetekben helyettesítette. Richard Harris azonban sokáig harcolt azért, hogy betegségét legyőzze és visszatérhessen Dumbledore professzorként a Harry Potter harmadik részében is. Sajnos a forgatást már nem érhette meg.

A film rendezője, Chris Columbus így nehéz döntés elé került: új színészt kell találnia Dumbledore szerepére. Bár a Harry Potter és az azkabani fogoly forgatását csak jövő év márciusára tűzték ki, a producerek már ezen a héten szeretnék megtalálni a megfelelő színészt. A feladatra tulajdonképpen ketten esélyesek. Egyikük az a Harry Robinson, aki a második epizódban Harris dublőre volt, másikuk pedig Christopher Lee angol színész. Lee legutóbbi híres szerepe a Csillagok háborúja II. epizód-ban (Klónok támadása ) Dooku grófja volt.

A hét végén nyilvánosságra hozzák, hogy kettejük közül ki öltheti magára Dumbledore professzor gúnyáját, a november 3-án bemutatásra kerülő Harry Potter és a Titkok Kamrája című epizódban pedig még Richard Harris látható. A magyarországi premierre december 5-én kerül sor.