Steve Martin visszatér a Los Angeles-i Kodak színház színpadára az Oscar-gála műsorvezetői szerepében. A híres komikus moderálta már az Amerikai Filmakadémia díjátadó ünnepségét 2001-ben, így nem lesz új számára a ceremónián betöltött szerep. A 75. jubileumi Oscar-díjkiosztó ünnepség 2003. március 23-án kerül megrendezésre.

"Az Amerikai Filmakadémia számára különös jelentőséggel bír a 75. jubileumi díjátadó gála, ezért nagy öröm számunkra, hogy olyasvalaki vállalta el a műsorvezetését, aki már korábban is csinálta" - nyilatkozta Gil Cates, a ceremónia producere, miután bejelentette, hogy a 2003. március 23-án Steve Martin moderálja majd az Oscar-gálát.

Forrás: MTI"Martin szellemes, okos, intelligens, éles eszű és dinamikus műsorvezető, aki kézben tudja tartani a műsort, és minden pillanatban uralja a helyzeteket. És amit kifelejtettem, de talán a legfontosabb: eszméletlenül vicces fickó"- fejezte be indoklását a producer.

Steve Martin 2001-ben, a 73. Oscar-gálán bizonyította be, hogy birtokában van a felsorolt képességeknek. Az utána következő évben Whoopy Goldberg konferálta a műsort, aki most ismét csak nézőként lesz jelen az eseményen. Az Oscar-gálát konferálni különösen összetett feladat, ezért ha lehet, a producerek szívesen szerződtetnek olyasvalakit, aki egyszer már sikeresen vette az akadályt. Billy Crystal több alkalommal is remekelt, David Letterman showman azonban csak egyszer próbálkozott.

Steve Martin természetesen egy poénnal kommentálta legújabb feladatát: "Boldog vagyok, hogy én vezethetem a következő Oscar-gálát, mert az idegeskedéstől és a lámpaláztól mindig leadok pár kilót."

Mielőtt azonban sor kerülne erre, Martin még leforgatja következő filmjét, Az eladólány-t. A saját regényén alapuló produkcióban a főszerepet ő maga, és Claire Danes alakítja, a forgatást pedig jaunárban kezdik. Nem lesz sok ideje tehát a pihenésre a március 23-án megrendezett ünnepségig.