Kate Beckinsale csak nemrég tért haza magyarországi forgatásáról (az Underworld című filmet készítette itt), de úgy tűnik, hamarosan vissza is térhet. Ha a felvételeket nem is ide szervezik, a Van Helsing című hollywoodi produkció cselekménye mindenképp a közelben játszódik: Drakula és üldözője Kelet-Európában vívja meg harcát, melyben egy gyönyörű lány, Anna élete a tét.

Forrás: MTIDr. Van Helsing (Hugh Jackman) - egy készülő film címszereplője - nemcsak Drakula, de Frankenstein és a Farkasember ellen is harcol. A legnagyobb motivációja azonban kétségtelenül a vérszomjas vámpírral szemben van, őt ugyanis egy gyönyörű lány védelmében akarja legyőzni. A lányt, akit Drakula elszántan üldöz, Kate Beckinsale formálja majd meg a Van Helsing című produkcióban.

A történetből Stephen Sommers írt forgatókönyvet, és a rendezést is magára vállalta. (Korábbi munkái közé tartozik a Múmia 1-2 és a Skorpiókirály.) A cselekmény Kelet-Európában játszódik, a XIX. század végén. A forgatást jövő évre tervezik.