Színházban kezdék karrierjüket, de a filmnél kötöttek ki. Joseph és Ralph Fiennes azonban sosem szándékozott végleg elhagyni színpadot. Az idei évadban mindketten vállaltak szerepet a londoni West Enden: Joseph visszatért a Royal Shakespeare Company-hoz, ahol pályája elindult, és eljátssza náluk a Tévedések vígjátéka főszerepét. Ralph pedig egy kortárs író, Christopher Hampton legújabb művében vállalta el Carl Gustav Jung szerepét.

Európában nem, csak Amerikában szokatlan, ha egy filmszínész színházban is szerepel. Egy ideje azonban a hollywoodi sztárok körében is divat lett, hogy Londonba ruccannak át egy-egy színpadi szerepre. Tavaly Madonna, Gwyneth Paltrow, Matt Damon és Woody Harrelson próbálta ki magát a klasszikus színészi feladatban, több-kevesebb sikerrel. (Gwyneth Paltrow alakítását például elismerte a szakma, és jelölte az év legjobb színpadi alakításának járó rangos díjra, amit végül egy brit színésznő nyert meg.)

Forrás: HölgyfórumA brit filmszínészek azonban rendszeresen lépnek fel színházi előadásban. Joseph Finnes például a Royal Shakespeare Company tagjaként kezdte pályáját, ám később évekig nem játszott a társulattal. Ebben az évadban azonban visszatér közéjük, hiszen elvállalta Shakespeare Tévedések vígjátéka című színművének egyik szerepét.

Forrás: MTIBátjya, Ralph szinte minden évben látható valamilyen darabban. Idén Cristopher Hampton legújabb művében vállalt szerepet. A The Talking Cure Carl Gustav Jung és egyik női páciense történetét dolgozza fel, mely nagy szerepet játszott Freuddal kötött barátságában is. A történet hátterében a XX. század történelme áll, melynek alakulásától mindkét gondolkodó retteg. Fiennes a svájci pszichiátert alakítja a darabban. A bemutatót december 12-én tartják a Royal National Theaterben.