A Chihiro sikere a Walt Disneyt is meggyőzte

A Chihiro Japánban minden idők legsikeresebb filmje lett, s egyben az első, mely még az amerikai bemutató előtt 200 millió dollárt kasszírozott. A film hatalmas sikerén felbuzdulva a Walt Disney úgy döntött: kiadja a rendező, Hayao Miyazaki teljes életművét DVD-n.

Forrás: spiA kifinomult filmes kérdésekben mérvadó aintitcool.com már most az év DVD-iként emlegeti azt a sorozatot, melynek első darabját áprilisban készül megjelentetni a Walt Disney. A kiadványok a Chihiro rendezője, Hayao Miyazaki teljes életművét bemutatják majd, az első két korongot tartalmazó dobozban három film kapott helyt - így az említett sikerdarab mellett Castle In The Sky és a Kiki's Delivery Service is hamarosan a boltokba kerül.

Chihiro az [origo] Filmklubban
Tekintse meg velünk a Chihiro Szellemországbant az [origo] Filmklubban! Játsszon és nyerjen belépőt.Itt játszhat a belépőjegyekért

Nem véletlen, hogy a rendező filmjeit végül is hajlandó kiadni az eddig húzódozó Walt Disney. Az animációs filmek e legnagyobb termelője eddig egyszerűen nem látott üzleti potenciált az Egyesült Államokban és Európában Japánénál jóval kisebb rajongói táborral rendelkező mangafilmekben. A Chihiro azonban alaposan megcáfolta az előítéleteket. Amellett, hogy Japánban ez minden idők legnagyobb bevételt hozó filmje, melyet csak a készítő országban több mint húszmillióan láttak, ez volt az első film a mozi történetében, mely még azelőtt elérte volna a kétszázmillió dolláros bevételt, hogy Amerikában is bemutatták volna. Amennyiben az adatok nem győzték volna meg, hogy a Walt Disney helyesen döntött, saját maga is meggyőződhet erről, a Chihiro ugyanis az [origo] Filmklubjának másodikként bemutatott darabja lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKK