A február 23-án megrendezett Orange British Awards díjkiosztó ünnepségének résztvevőit nem érték hatalmas meglepetések. Az alkotások közül az A Gyűrűk Ura: A két torony valamint az A zongorista című film, míg az alkotók közül az utóbb említett filmdráma rendezője, Roman Polanski, továbbá Nicole Kidman és Daniel Day-Lewis részesültek elismerésben. 

A számtalan BAFTA-díjra jelöltek közül egyik sem hozta meg a nagy áttörést a február 23-án megtartott Orange British Academy Film Awards díjkiosztó ünnepségen.

A Roman Polanski által rendezett A zongorista című film elnyerte a legjobb film és legjobb rendező díját. Emellett szintén szép sikereket tudhat magáénak az A Gyűrűk Ura: A két torony című alkotás, amelynek a legjobb jelmez, legjobb speciális effektek, sőt a közönség különdíját is odaítélték.

Nicole Kidman érdemelte ki a legjobb színésznőnek járó elismerést Az órák -ban nyújtott alakításásért, illetve Daniel Day-Lewis a legjobb színész díját a Gangs of New York-ért. A Martin Scorsese által rendezett filmdráma egybként vagy egy tucatnyi kategóriában indult, de végül csak egy díjat sikerült elnyernie.

A brit származású Catherine Zeta-Jones kapta a legjobb női mellékszereplő díját a Chicago-ért, Christopher Walken  pedig a legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést a Kapj el, ha tudsz! című filmért.