Nem neheztel Polanski egykori áldozata

A lengyel származású rendező, Roman Polanski egykori áldozata, Samantha Geimer nemrégiben úgy nyilatkozott: nem neheztel a történtekért. Samantha 13 éves volt, amikor Polanski megerőszakolta őt, majd a rá váró börtönbüntetés elől Franciaországba menekült. Egykori áldozata most kiállt a rendező mellett, akit új filmje kapcsán két Oscar-díjra jelöltek, ám félő, hogy sötét múltja miatt nem kaphatja meg a szobrot.

Forrás: MTI

A világszerte elismert filmrendező egykori áldozata, a jelenleg 38 éves Samantha Geimer a Polanski legújabb filmjének Oscar-jelöléseit követően kiújult botrány kapcsán nemrégiben úgy nyilatkozott: már nem neheztel a történtekért.

Polanski, akinek az A zongorista című filmjét idén két Oscar-díjra is jelölték 1977-ben megerőszakolta az akkor még csak 13 éves Samanthát. Az ellene indított eljárás első szakaszában úgy tűnt, jogi képviselőjének sikerül vádalkut kötnie, ám a bíró az utolsó pillanatban elutasította annak lehetőségét. Így a lengyel származású rendező a rá kiszabható akár 50 évig terjedő börtönbüntetés elől Franciaországba menekült. Esetleges letartóztatásától tartva azóta sem tért vissza az Államokba.

Samantha Geimer úgy gondolja, nem lenne méltányos a rendezővel szemben, ha az a több mint 25 évvel ezelőtt elkövetett bűntette miatt esne el az Oscar-szobortól. "Nem neheztelek rá, de nem is érzek együtt vele. Számomra csak egy idegen. Úgy gondolom azonban, hogy Mr Polanski rendezői tevékenységét kizárólag annak művészi színvonala alapján kellene megítélni. Ennek ugyanis semmi köze hozzám, és ahhoz, amit velem tett" - nyilatkozta Samantha, aki egyúttal azt is hozzátette: nem bocsájtott meg a férfinak azért, amit vele művelt. "Ellenkeztem, többször is kérleltem, hogy hagyja abba, de nem érdekelte. Egyedül voltam, nem tudtam, hogy akadályozhatnám meg őt. Tanácstalanságot, félelmet és undort éreztem" - emlékezett vissza az áldozat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK