Újabb akciófilm küzdötte fel magát a sikerlisták élére. A színes bőrű rapper és a keleti harcművészet mesterének főszereplésével készült film producerének, Joe Silvernek neve is jelzi: ez az alkotás már az újgenerációs akciófilmek közé tartozik.

Újabb akciófilm verekedte fel magát a sikerlisták élére. A Cradle 2 the  Grave már a megjelenését követő napokban az első helyen índított Dél-Amerikában a mozik jegyeladási adatai alapján összeállított toplistáján.

Az akciófilm producere az a Joel Silver volt, akinek nevéhez olyan óriási közönségsikert aratott többrészes mozifilmek fűződnek, mint a Mátrix vagy a Drágán add az életed!. Az operatőrből rendezővé avanzsált Andrzej Bartkowiaknak ez sorban a harmadik rendezése, amelyben a kétes ügyleteiről is ismert színes bőrű rapper, DMX szerepel. Ezúttal  Jet Li a  partnere a hip-hop és a keleti harcművészet világát ötvöző, akciódús jelenetekben bővelkedő filmben.

A történet szerint Su, a tajvani titkosügynök (Jet Li) igyekszik megakadályozni a DMX által alakított nehézfiút (Fait) abban, hogy megszerezze az általa hosszú ideje keresett gyémántokat, ám a két ellenfél egyszeriben szövetségesre lel egymásban, amikor egy másik bűnbanda elrabolja Fait lányát, hogy íly módon zsarolja ki tőle a lopott kincseket.

A film valószínűleg nem a meglehetősen sablonos történetnek köszönheti a sikerét - az arról  megjelent kritikák szerint még csak nem is a két főhős színészi teljesíménye vívta ki a nézők  elismerését. Vonzereje valószínűleg csupán abban rejlik, hogy követi az akciófilmek legújabb, egyre felkapottabbá váló irányvonalát. Míg a klasszikus forgatókönyv szerint a fehér bőrű főhös mellett csak kisebb epizódszerepekre jelentek meg a színes bőrű etnikum szereplői, mára gyakorlitalilag a siker zálogává váltak a színes bőrű, illetve ázsiai színészek főszereplésével forgatott akciófilmek.