"A zongorista" fia gratulált Polanskinak

A holokauszt egyik leghíresebb túlélőjének számító Wladislaw Szpilman fia gratulált Roman Polanskinak A zongorista című film rendezéséért kapott Oscar-díjához. A film Szpilman önéletrajzi ihletésű könyvét dolgozza fel.

 

Forrás: MTIAz elismert zongorista fia, Andzrej Szpilman fizikus nem is számított arra, hogy az édesapja könyve alapján készült filmet a kritika és a közönség is ekkora szeretettel és lelkesedéssel fogadja majd.

Szpilman részt vett a szombati gálán, ahol meghatódva tapasztalta, hogy az amerikai film krémjét felvonultató esemény összes résztvevője állva ünnepli a filmet és a két nyertest, Polanskit és a főszereplő Adrien Brodyt.

"Ez a díj, ez az elismerés nem csak a háború minden borzalmát és iszonyatát átélő apám, hanem a II. világháború összes áldozata előtt tiszteleg."- nyilatkozta a könnyeivel küszködő Szpilman.

Az amerikai filmesek egyik legnagyobb elismerését maga Polanski is meglepődve, ugyanakkor mélységesen meghatotta az, hogy az amerikai filmkészítők végre elismerik munkásságát és igencsak mély tisztelettel adóznak felé.