Brian De Palma filmjében a végzet asszonya tér vissza a filmvászonra. A Femme Fatale-ban a vizualitásé a főszerep, így mindössze két-három kulcsfontosságú párbeszéd kap benne helyet. Stílusában a klasszikus noir elemei keverednek a francia független alkotások fűtött erotikájával és néhány amerikai kult-film - Pulp Fiction, Twin Peaks - bizarr hangulatával.
Forrás: SPI

Laura Ash, maga a végzet asszonya, vonzereje csábító, szépsége halálos kísértés. A veszélyes hölgy hét évvel ékszerrablási ügye után új személyazonossággal visszatér Franciaországba, ám egy paparazzo - Nicolas - lefényképezi, így Laura élete kockán forog. Brian De Palma rendező maga írta a történetet, amely a szexis, mulatságos, ám kegyetlen Laura - Rebecca Romijn-Stamos - körül forog. A hősnő kalandjai egyre jobban bonyolódnak, így a nézőt, csakúgy mint a paparazzo Nicolas-t, folyamatosan meglepetések érik. 

Forrás: SPI

Laura - Rebecca Romijn-Stamos - igazi szépség, aki szexualitását fegyverként használja, ő a rossz megtestesülése, olyan, akinek emiatt nincsen lelkiismeret furdalása. Nicolas - Antonio Banderas - mások magánügyeinek felkutatását élvezi, ő Laura félelmeit szimbolizálja. Nicolas-t a rendező a főhős szemszögéből mutatja be: veszedelmes figura, aki fejébe vette, kideríti, ki is ez a titokzatos nő. Valójában Nicolas művészetre nyitott fotós, aki egy bulvárlap kérésére meglesi és lefényképezi Laurát. A fotó megjelenése után a nőnek veszélyben az élete. Nicolas előbb-utóbb bűntudatot érez, így válik egyre védtelenebbé a végzet asszonyával szemben. Black Tie - Eriq Ebouaney - Laura múltjából bukkan fel. Ő az, aki kitervelte évekkel ezelőtt közösen elkövetett rablótámadásukat, ám a nő túljárt az eszén, ezért Black Tie börtönbe került. Kiszabadulva egy vágya van: megtalálja Laurát és a zsákmányt. Ebben Racine - Edouard Montoute - segít neki. Ők ketten a múlt hibáit jelképezik a filmben.

A film francia helyszíneken, francia stábbal készült. Brian De Palma rendező a fekete-fehér filmekben használatos megvilágítási technikát használta, amellyel különleges, sejtelmes hatást ért el. A rendező már hónapokkal a forgatás előtt Párizsba költözött, és helyszínek után kutatott. A forgatáson a francia szereplők saját nyelvükön beszéltek. Brian De Palma nem csak a színészi alakításokkal és a jellemvonásokkal üzen. Minden egyes helyszínnek, minden egyes ruhadarabnak jelentése van.