Jennifer Lopez és Richard Gere a tervek szerint Torontóban forgatja közös, Shall We Dance? című filmjét. A térségben észlelt újabb SARS-megbetegedések miatt egyre több amerikai filmstúdió kénytelen fontolóra venni, vajon érdemes-e vállalni a torontói forgatás kockázatát. A Miramax Pictures egyelőre ragaszkodik az eredeti helyszínhez. 

Forrás: ORIGO

A Kanadában észlelt SARS-megbetegedések miatt egyre több amerikai filmstúdió kénytelen fontolóra venni, vajon érdemes-e vállalni a torontói forgatás kockázatát. A filmsztárok ugyanis egyre inkább tartanak a járványveszélytől, és vonakodnak Torontóban és környékén dolgozni.

Halle Berry nemrégiben bejelentette: fél a Catwoman című filmjének forgatási helyszínéül választott Torontóba utazni, mert attól tart, ő vagy valamelyik kollégája megfertőződhet a halálos vírussal.

Jennifer Lopez és Richard Gere a tervek szerint június 23-án kezdi meg Winnipegben a Shall We Dance? című filmjének forgatását. Az Egészségügyi Világszervezet néhány nappal ezelőtti felszólítását követően (miszerint a fertőzésveszély miatt nem ajánlatos Torontóba utazni) megkezdődtek a találgatások a sajtó részéről, vajon a két sztár vállalkozik-e a kanadai kiruccanásra.

Paul Pflug, a Miramax Pictures szóvivője elmondta, a stúdió ez idáig nem módosította sem a forgatás helyszínét, sem az időpontját: "A járványveszély csupán egyetlen szempont lehet a döntés meghozatalakor. Számtalan egyéb tényezőt is figyelembe kell vennünk, de a film hitelessége legalább annyira fontos a számunkra, ezt is szem előtt kell tartanunk. Őszintén szólva rengeteg potenciális helyszínt megnéztünk már, de mind közül Winnipeg volt a legalkalmasabb".

A Shall We Dance? - egy 1997-ben készült japán film amerikai verziója - Chicagóban játszódik. A történet szerint egy megtört üzletember (Richard Gere) elhatározza: táncórákat vesz, hogy közelebb kerülhessen az áhított nőhöz, aki nem más, mint a - Jennifer Lopez által alakított - tánctanárnője.