A 60-as évek és a szexuális forradalom egyik szépségideálja, Jane Fonda úgy tervezi, visszatér Hollywoodba, a filmgyártás hazájába - egy Cameron Crowe rendezte filmben.

A színésznő, aki 1968-ban a Barbarella című filmben szex-éhes űrkutatóként bűvölte el a nézőket, egy ország, sőt kis túlzással az egész világ álma és szépségideálja lett egy csapásra. Fonda igyekezett is magát ebben a státuszban megtartani, s soha nem tervezte az idős színésznői szerepet. Ennek megfelelően az 1990-es Stanley & Iris című film óta nem jelent meg a filmvásznon.

A 65 éves színésznő most komoly tárgyalásokat folytat a Vanília Égbolt és a Jerry Maguire rendezőjével, Cameron Crowe-val, aki mellesleg forgatókönyveit is maga írja. A tervek szerint ugyanis szerepelne az ugyancsak sikeres filmgyáros új produkciójában. A The Scoop internetes oldalnak egy forrás úgy nyilatkozott: "A múltban Jane úgy nyilatkozott, hogy nem szándékozik visszatérni a színészethez, a tárgyalások tehát csendben folynak, ha esetleg nem jönne létre a projekt. 30 évig filmezett, s most nagyon lelkes, szeretne újra megint felmutatni valamit."