Ewan McGregor arra készül, hogy megint (és ezúttal valószínűleg utoljára) eljátssza Obi Wan Kenobi szerepét a Star Warsban. A színész bevallotta: egyáltalán nincsen ínyére a feladat, mivel a forgatások fárasztóak és unalmasak - nem beszélve arról, hogy filmbéli partnereinek többsége jelen sincs a felvételek során.

Ewan McGregor, aki Obi Wan Kenobit alakítja a Star Wars-trilógiában, egy interjú során bevallotta: valójában nem szeret a Star Wars-ban szerepelni, és egyáltalán nem várja a sorozat utolsó epizódjának forgatását.

"Ezeket a produkciókat nem könnyű elkészíteni, mert sok esetben nem túl valóságos helyzetben, egyedül, díszlet nélkül, blue box előtt kell játszaniuk a színészeknek, ami nem könnyű feladat. Fárasztó és unalmas, ráadásul kísérletezésre sincs mód, nincsenek alternatívák a színész számára, mindent egyféleképpen lehet csak megcsinálni, mert csak úgy lehet jó" - nyilatkozta McGregor, hozzátéve: "A kész filmben szerepelni viszont már nagyon jó. Felemelő érzés, amikor a kissrácok odajönnek hozzád, és elkezdenek kérdezősködni a munkáddal kapcsolatosan."

A trilógia utolsó részét - amely a tervek szerint 2005 májusában kerül a mozikba - jövő hónapban  kezdik forgatni Sydneyben.