Nicole Kidman a cannes-i filmfesztivál keretében tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: nem akar élete végéig színésznő lenni. Az épp legújabb, Dogville című filmjét népszerűsítő sztár sokkal inkább vágyik harmonikus, kiegyensúlyozott magánéletre, mint szakmai elismerésre.

Nicole Kidman számos jelentős filmszerepe és Az órák-ban nyújtott Oscar-díjas alakítása ellenére is többször hangoztatta: nem kizárt, hogy egy napon felhagy a színészettel.

A cannes-i filmfesztivál idején tartott sajtótájékoztatón kijelentette: "Ebben  a szakmában könnyen kiéghet az ember. Hiszen mi, színészek csak önmagunkból táplálkozhatunk. Annyira sokat adunk át magunkból, hogy egy idő után már muszáj megálljt parancsolnunk. Ezt nem lehet a végtelenségig folytatni. Nem hiszem, hogy életem végéig a színészettel szeretnék foglalkozni. Számos egyéb dolog van, ami érdekel. Ha újra szerelmes leszek, már nem fogok ennyi időt és energiát áldozni a munkámra - szeretnék megállapodni végre" - magyarázta Kidman.

A színésznő, aki épp a Dogville című Lars Von Trier által rendezett filmben nyújtott alakítása kapcsán jelent meg a fesztiválon, úgy tervezi, hogy nem azon nyomban mond majd búcsút színészi karrierjének, inkább lassacskán "eltűnik a vászonról".