M. Nigh Shyamalan, aki szinte stílust teremtett eddigi három filmjével (a Hatodik érzékkel, a Sebezhetetlennel és a Jelekkel) újabb szerződést kötött a Disney stúdióval. A megállapodás tulajdonképpen két alkotásról szól, melynek első darabját már októberben elkezdi forgatni.

Forrás: MTI
M. Night Shyamalan és felesége

Shyamalan ezúttal is saját forgatókönyvét viszi vászonra, de ígéri, hogy most újabb oldaláról mutatkozik be. Már csak azáltal is, hogy a The Wood című történet a XIX. század végén játszódik, tehát kosztümös film születik belőle. Abban ugyan hasonlít legutóbbi munkájára, a Jelek-re, hogy egy, a természet közelségében élő családot állít középpontba, de több lesz benne a romantika.

Egyik főszereplőjét, Joaquin Phoenixet szintén a Jelek-ből "mentette át", de először dolgozik majd Kirsten Dunsttal, és a Szakítópróba esetlen férjével, Ashton Kutcherrel. Utóbbi esetében felmerült, hogy ezzel a választással rizikót vállal, hiszen Kutchert kizárólag komédiás szerepekből ismerheti a közönség, most azonban drámai érzékenységét kell kidomborítania. Shyamalan azonban bízik benne, hogy képes lesz újat mutatni.

A film forgatása októberben kezdődik Philadelphiában, és várhatóan 2004-ben kerül a mozikba.