Angelina Jolie és Billy Bob Thornton kétévnyi együttélés után hivatalosan is elvált egymástól. Házasságuk állítólag akkor romlott meg, amikor a színésznő kérésére örökbe fogadtak egy kambodzsai kisfiút. A hírek szerint a Tomb Raider-filmek sztárja szinte minden idejét a család új tagjával töltötte, és egyre kevesebb figyelmet szentelt férjének.

Hivatalosan is kimondták Angelina Jolie és Billy Bob Thornton válását. A pár 2000-ben kötött házassága felkeltette a média figyelmét, mivel a vőlegény csaknem 20 évvel idősebb volt a menyasszonynál.

Hollywood egyik legbizarrabb színészházaspárja házasságuk két éve alatt is jócskán ellátta hírekkel a bulvársajtót: a színésznő vérével teli fiolát ajándékozott férjének nászajándékba, majd karjára tetováltatta nevét, egy alkalommal pedig közös sírhelyet vásároltak maguknak.

Kettejük kapcsolata akkor romlott meg végérvényesen, amikor a feleség kérésére örökbe fogadtak egy kambodzsai kisfiút, Maddoxot. A 28 éves Angelina állítólag minden figyelmét a kis Maddoxnak szentelte, és egyre kevesebb ideje jutott Billy Bobra, akinek figyelme viszont egyre inkább és egyre gyakrabban irányult más nők felé. 4 hónapnyi vívódás után Angelina úgy döntött, elhagyja Billy Bobot, és az akkor nem egészen egyéves fogadott gyermeküket is magával vitte, majd a köztük lévő kibékíthetetlen ellentétre hivatkozva beadta a válókeresetet férje ellen.

Az egykori házaspár nem nyilatkozott a lezárult válóper kapcsán. "A válás baráti légkörben folyt, és szerencsére gyorsan lezajlott" - kommentálta a hírt Laura Wasser, a színésznő ügyvédje.