Mozifilm készül a Dallas című sorozatból. A jövő nyár elejére várható produkcióban a Ewing család története a jelenben, új szereposztással folytatódik, de helyszíne ugyanaz a Southfork Ranch lesz, ahol annak idején a nagysikerű sorozat készült. A híres-hírhedt Jockey szerepére több hollywoodi sztár is jó eséllyel pályázik, Bruce Willis azonban nem egyszer hangsúlyozta: mindent megtenne, hogy ő kapja meg a szerepet.

A nagy sikerrel futó tévésorozatból várhatóan jövő év nyarára készül el a nagyjátékfilm, természetesen az alaptörténet nyomán, bár helyenként kisebb-nagyobb változtatásokkal. A történet szerint a Ewing klán a 21.század elejére túlad olajkútjain, és az energiaüzletágban próbál szerencsét. A főhősök a régiek maradnak, alakítóik azonban már a fiatalabb színészgenerációhoz tartoznak.

Bár a szereposztást hivatalosan még nem közölték, annyit már nyilvánosságra hoztak, hogy Colin Farrel játssza majd Bobbyt, míg feleségét, Pamelát Jennifer Connelly alakítja, a kis Lucy Tara Reid lesz, az öreg Jock szerepére pedig Paul Newmant kérték fel. Samanthát Jessica Lange alakítja majd, ám az egyelőre nem dőlt el, ki alakítsa az egykor Larry Hagman által megformált, legendás hírű férjét.

Állítólag szinte az összes 40 és 50 év közötti hollywoodi színész neve felmerült már a szerepre - John Travoltától George Clooney-n át egészen Harrison Fordig, bár eddig Kevin Costnert javasolták a legtöbben. A híresztelések szerint Bruce Willis, a Die Hard -sorozat sztárja az igen rangos névsor ellenére is úgy érzi, ő lenne a legalkalmasabb a szerepre. A filmet gyártó cég, a Regency Enterprises egyik munkatársa szerint "minden követ megmozgat, hogy megszerezze".