Katolikus püspökök egy része antiszemitának ítélte a Mel Gibson által rendezett The Passion című filmet. A Jézus életének utolsó 12 óráját bemutató latin és arameus nyelven, angol nyelvű felirat nélkül készülő produkciót még nem mutatták be.

Mel Gibson igyekszik megvédeni és tisztázni a vádak alól The Passion című, még el sem készült filmjét.

"Azt szeretnénk, ha az emberek elgondolkodnának a film láttán. Inspirálni szeretnénk a nézőket, nem pedig megbotránkoztatni. Azért készítettem a filmet, mert azt szeretném, hogy nézői felekezeti hovatartozásuktól függetlenül gondolják újra a vallásról és hitről alkotott véleményüket" - mondta Gibson a Variety című lapnak adott nyilatkozatában. Azokra a katolikus püspökök amerikai konferenciáján elhangzott kijelentésekre reagált, amelyek antiszemitának titulálták a filmet, és azzal vádolták a rendezőt, hogy az támadást intéz a katolicizmus ellen. Az ügyben érintettek időközben elnézést kértek amiatt, hogy felszólalásukban olyan művet támadtak, amely még nem is került bemutatásra.

A Jézus életének utolsó 12 óráját bemutató arameus és latin nyelven, angol nyelvű felirat nélkül készülő produkciót Mel Gibson rendezi, a főszerepet, azaz magát a Megváltót James Caviezel alakítja majd.