Most már bizonyosan Renée Zellweger lesz a Janis Joplinról szóló életrajzi film főszereplője - és producere is egyben. A film forgatása várhatóan jövő év elején veszi kezdetét.

Több évig tartó vita után úgy tűnik, most már bizonyosan Renée Zellweger lesz a Janis Joplinról szóló életrajzi film főszereplője - értesült a Variety magazin.

A 27 évesen kábítószer-túladagolás következtében elhunyt legendás hangú énekesnő életéről szóló Piece Of My Heart című film főszerepére korábban Brittany Murphy (Szakítópróba, 8 mérföld, Fiúk az életemből, Észvesztő) és az énekesnő Melissa Etheridge neve merült fel.

Zellweger - aki nem csak a film főszereplője, de producere is lesz egyben - nemrégiben debütált első zenés filmszerepében, a többszörös Oscar-díjas Chicago című musicalben.

"Janis Joplin élete nem maradhat megörökítetlenül, és senki sem rajzolhatná meg jobban az énekesnő portréját, mint Renée" - nyilatkozta Sherry Lansing, a Paramount Pictures munkatársa. A film forgatása várhatóan jövő év elején veszi kezdetét.