Angelina Jolie nemrégiben vált el nála mintegy húsz évvel idősebb férjétől. Az ABC televíziós csatornának adott interjújában válásáról, az anyaságról, nőkhöz fűződő viszonyáról és bizarr szexuális szokásairól, "önpusztító hajlamairól" beszélt.

Angelina Jolie, a leginkább a Tomb Raider-filmek Lara Croftjaként ismert hollywoodi színésznő az ABC tévétársaságnak adott interjújában nyíltan beszélt rövid és viharos házasságáról Billy Bob Thorntonnal, önpusztító életmódjáról és a nőkhöz való viszonyáról.

Angelina és Billy 2000-ben kötött házassága már akkor felkeltette a média figyelmét, mivel a vőlegény csaknem 20 évvel idősebb volt a menyasszonynál. Hollywood egyik legbizarrabb színészházaspárja együttélésük két éve alatt is jócskán ellátta hírekkel a bulvársajtót: a színésznő vérével teli fiolát ajándékozott férjének nászajándékba, majd karjára tetováltatta nevét, egy alkalommal pedig közös sírhelyet vásároltak maguknak.

Kettejük kapcsolata akkor romlott meg végérvényesen, amikor a feleség kérésére örökbe fogadtak egy kambodzsai kisfiút, Maddoxot. A 28 éves Angelina állítólag minden figyelmét az új családtagnak szentelte, és egyre kevesebb ideje jutott Billy Bobra, akinek figyelme viszont egyre inkább (és egyre gyakrabban) irányult más nők felé. A 28 éves színésznő szerint kapcsolatuk már akkor sem volt felhőtlen, amikor hazavitték a gyermeket. "Bizonyos értelemben már rég eltávolodtunk egymástól, mire Maddox hozzánk került" - fejtette ki.

A válást idén májusban mondták ki hivatalosan. "Nem vagyunk barátok. Mindketten nagyon megváltoztunk, mintha már nem is ugyanaz a két ember lennénk. Valósággal csodáltam Billyt, amikor megismertem. Lenyűgözött a személyisége. Most pedig már azt sem tudom, mit is mondhatnék neki - nincs miről beszélgetnünk többé".