Besson Amerikába viszi a Taxit

Régi hagyomány Hollywoodban (szinte a létezésével egyidős), hogy sikeres európai filmeket újraforgatnak a saját sztárjaikkal, amerikai környezetben. Ezúttal a franciák legnépszerűbb akció-vígjátéka, a Taxi jut erre a sorsra. A különbség a többi adaptációhoz képest annyi, hogy ebben az esetben az eredeti és az új változatot is ugyanaz a producer jegyzi: Luc Besson.

Luc Besson nagyüzemi filmgyártó lett: 2003-ban nem kevesebb, mint 16 filmnek vállalta a produceri teendőit. Ebből hatot már bemutattak, öttel elkészültek, egyet vágnak, kettőt épp forgatnak, és kettőt előkészítenek. Utóbbi kettő egyike Besson egy korábbi munkájának új változata, mely nagyobb költségvetéssel, új szereplőkkel, de az eredeti szellemiséget megőrizve kerül majd újra vászonra.

Úgy tűnik, az 1998-ban készült Taxi elképesztő európai sikere nem volt elég: ha lehet, az amerikai népnek is juttatnak belőle. Ehhez természetesen arra van szükség, hogy átültessék tengerentúli köntösbe. A Taxi amerikai verziójában egy női sofőr keveredik a rendőrségi nyomozásba - az arab hős, Samy Naceri szerepét tehát Queen Latifah veszi át. A fiatal, mulya nyomozó szerepében pedig Jimmy Fallon mutatkozik majd be, aki nemrég fejezte be Woody Allen legújabb filmjének forgatását.

A rendezésre Kevin Bray-t kérték fel, és a felvételi munkálatokat szeptemberben kezdik New Yorkban. Ez természetesen nem lehet akadálya annak, hogy mindeközben az eredeti stáb folytassa a sorozatot Franciaországban.  

KAPCSOLÓDÓ CIKK