Egyelőre tilos nyilvánosságra hozni a Cameron Diazt ruhátlanul ábrázoló fényképeket - döntött az egyik amerikai törvényszék. A fotók végleges sorsáról később határoznak, de a színésznő bejelentette, azt akarja, soha senki ne láthassa azokat.

Forrás: MTIA Los Angeles-i fellebbviteli bíróság megtiltotta a Cameron Diazról több éve készült topless-fotók közlését, amíg nem hoz döntést azok végleges sorsáról. A színésznőről még híressé válása előtt, modell korában készültek a felvételek, amelyeket John Rutter fotós lakásán foglalt le a rendőrség. Rutter korábban több millió dollárért felajánlotta a képeket Diaznak, aki azonban zsarolásként értelmezte a megkeresést, és értesítette a hatóságokat. A színésznő ügyvédjén keresztül feljelentette A fotóst, aki ártatlannak vallja magát, és nem értI, miért tartottak nála házkutatást. "Fogalmam sincs, mivel érdemeltem ki ezt, a fotók szerzői jogai engem illetnek meg, és mindössze annyi történt, hogy az ügyvédem megkereste a színésznőt és felajánlotta, hogy eladja neki a képeket" - mondta korábban a Cameron Diaz titkait áruló fényképész.

A Los Angeles-i bíróság legutóbbi határozatában a színésznőt meztelenül ábrázoló fotók mellett egy videót is titkosított, amelynek bővebb tartalmáról nem adtak tájékoztatást. A törvényszék azonban ennél többet nem kívánt tenni a diszkréció érdekében, és visszautasította azt a kérést, hogy zárolja az üggyel kapcsolatos összes dokumentumot. "Nagyon sok híresség kerül kapcsolatba a bírósággal, és ha most zárolnám az iratokat, mindenki azt követelné tőlem, hogy az övével is ezt tegyem" - mondta a Diaz-esettel foglalkozó Alan Haber bíró.

 

A színésznő a pereskedés mellett a szakmájára is koncentrál, tárgyalásokat folytat a Columbia filmstúdióval egy romantikus komédia főszerepéről. A tervek szerint Diaz társa Jim Carrey lenne a Fun With Dick and Jane-ben (Móka Dickkel és Jane-nel), mely egy 1977-es film, a Fun feldolgozása. Diaz szerepét annak idején Jane Fonda játszotta.