Augusztus 27-én kezdődik a 60. velencei filmfesztivál. A filmes világ egyik legnevesebb rendezvényét Woody Allen legújabb vígjátéka, az Anything Else nyitja  meg. A neves New York-i rendező mellett olyan sztárok látogatnak el a szerelmesek városába, mint Nicole Kidman, George Clooney vagy Catherine Zeta-Jones, akik szintén bemutatás előtt álló filmjeiket kísérik el a szeptember 6-áig tartó eseményre.

Összesen 143 alkotás lesz látható az augusztus 27-én kezdődő, sorrendben a 60. velencei filmfesztivál programján. Woody Allen legújabb, Anything Else című filmje nyitja majd meg a filmes világ egyik legnevesebb rendezvényét, amelyen 20 - többségében európai - film verseng majd a legjobb alkotásnak járó Arany Oroszlánért.

Woody legújabb vígjátékának férfi főszerepét az Amerikai pité-ből ismert Jason Biggs alakítja. Ő játssza Jerry Falkot (Allen fiatalkori énjét), egy ambiciózus New York-i írót, aki egy csapásra beleszeret a Christina Ricci által megformált Amandába. Végső kétségbeesésében és zavarodottságában a rendező által életre keltett szellemi mentorához, egy korosodó művészhez fordul jó tanácsért, aki megpróbálja valahogy rendbe hozni Jerry kusza szerelmi életét.

Allen és a velencei filmfesztivál szervezői egyaránt "megtisztelőnek" érezték, hogy az idei szemlét együtt abszolválják - Woody a felkérést, a fesztivál igazgatója, Moritz de Hadeln pedig a fogadtatást méltatta. A rendező, aki híres arról, hogy nem szívesen mozdul ki szülővárosából, tavaly törte meg a jeget, amikor a cannes-i filmfesztiválra látogatott. "Még soha nem tartózkodtam Velencében a fesztivál idején - ez a város mindig olyan nagylelkű és oltalmazó volt velem szemben, hogy megtiszteltetés a számomra, hogy részt vehetek ezen a rangos rendezvényen" - fűzte hozzá Woody.

Woody Allen mellett olyan sztárok látogatnak el a szerelmesek városába, mint Nicole Kidman, George Clooney vagy Catherine Zeta-Jones, akik szintén bemutatás előtt álló filmjeiket kísérik el a szeptember 6-áig tartó eseményre.