Woody Allen segített volna, ha hagyják. De Hollywood két "problémás" egyénisége, Winona Ryder és Robert Downey Jr. - akik botrányaik után végre visszatérhettek volna a tehetségük miatt híres színészek körébe - visszalépett a New York-i rendező legújabb produkciójától.

Woody Allen legújabb, egyelőre cím nélküli filmje sztárok nélkül készül el, bár eredetileg nem így tervezte. Winona Ryder és Robert Downey Jr. játszotta volna a két főszerepet, akik hosszú ideje nem szerepeltek filmen, annál többet a bulvárlapok hasábjain. A két tehetséges színész az elmúlt időszakban inkább botrányairól volt híres, és ezáltal kétségessé vált az is, hogy visszatérhetnek-e a hollywoodi élvonalba. Végül kiderült: Woody nélkül is sikerül nekik.

Winona Ryder előbb Milos Forman, majd Robert Altman új filmjében szerepel, Robert Downey Jr. pedig nemrég fejezte be Mathieu Kassowitz Gothica című thrillerét Halle Berryvel és Penélope Cruzszal, és most forgatja az Eros című alkotást Michelangelo Antonioni és Stephen Soderbergh rendezésében. Noha először mindketten igent mondtak Woody Allennek, azóta visszaléptek a produkciótól.

Woody Allen természetesen nélkülük is belevág a projektbe. Winona Ryder helyett Radha Mitchellnek ajánlotta a főszerepet, akit legutóbb a Fülke című filmben láthattunk Colin Farrell feleségeként. Partnere pedig Robert Downey Jr. helyett Jason Biggs lehet, aki a rendező nemrég elkészült alkotásában, az Anything Else-ben is szerepel. A fontosabb epizódszerepekre Chloe Sevignyt és Angelina Jolie első férjét, a brit Jonny Lee Millert szerződtették.