Kill Bill októberben és februárban

Quentin Tarantino új filmje, a Kill Bill - melyet hosszúsága miatt a gyártó cég két részre szelt - két, egymást követő évben kerül a mozikba. Az első epizód premierjét 2003 októberében tartják, a másodikét pedig 2004 februárjában.
Forrás: MTI
Tarantino filmje egyik szereplőjével, Daryl Hannah-val

Quentin Tarantino esélyei megduplázódtak, legalábbis a díjkiosztók, mindenekelőtt az Oscar szempontjából. 2004-ben ugyanis a Kill Bill című filmje első részével, 2005-ben pedig a másodikkal indul a versenyben. Minderről a Miramax nevű filmstúdió döntött a napokban, mely a filmet gyártotta és forgalmazza.

A Kill Bill eredetileg egyetlen filmnek készült, ám a végső változat háromórásra sikerült. A producerek végül úgy döntöttek, nem szögezik ennyi időre a nézőket a székhez, hanem két részre osztják a történetet.

Miután pedig a film lefut a mozikban, a két epizód újra egyesülhet DVD-n.

Tarantino így tulajdonképpen nem is járt rosszul. A két évre szánt adagolás mindenesetre kedvezőbb helyzetet teremt a filmek számára, mint a Wachowski fivérek projektje. Ők ugyanis egy éven belül dobták piacra a Mátrix 2. illetve 3. epizódját, így dönteniük kellett, melyikre fektetnek nagyobb súlyt az Oscar-küzdelemben. Végül a novemberben megjelenő Mátrix - Forradalmak-at érezték erősebbnek, ezért a Mátrix - Újratöltve című epizóddal szemben ennek szerveznek nagyobb kampányt.  

Amíg azonban a Mátrix műfaji okoknál fogva amúgy sem számíthat az Oscar-díjkiosztón túl nagy elismerésre (egyszerűen nem az a fajta alkotás, mely fesztiválokon arathat, sokkal inkább a közönség körében), addig Tarantino munkáit nyilvánvalóan nagy érdeklődés övezi majd az Amerikai Filmakadémia tagjainak körében.

KAPCSOLÓDÓ CIKK